Διακόσιοι τουρίστες από την Κύπρο, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ, αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στη μεγαλόνησο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό Κυπρίων, εργαζομένων και φοιτητών, που διαμένουν στο Τέλ Αβίβ και τα Ιεροσόλυμα, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδιο λειτουργό του υπουργείου Εξωτερικών, στο Ισραήλ υπάρχουν τρεις οργανωμένες ομάδες Κυπρίων τουριστών. Κάθε ομάδα αποτελείται από 100 άτομα, ωστόσο μόνο η μία από αυτές επικοινώνησε με το αρμόδιο γραφείο, που έχει επιφορτιστεί με τη διαδιακασία επιστροφής Κύπριων πολιτών.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ή αναφορές για τραυματίες Κυπρίων εργαζομένων ή φοιτητών που βρίσκονται στο Ισραήλ.

Η ομάδα των Κύπριων τουριστών ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει σήμερα στην Κύπρο. Παρ’ όλα αυτά, παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, το οποίο προς το παρόν λειτουργεί κανονικά, ανέφερε.

Ο Κύπριος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι και δεύτερη ομάδα είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει σήμερα στην Κύπρο. Για το τρίτο γκρουπ τουριστών ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια ώρα, συνέχισε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, δεν υπάρχει πληροφορία ή κάποια αναφορά για τραυματισμό Κυπρίων εργαζομένων ή φοιτητών οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ. Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως βρίσκονται στην πόλη του Τελ Αβίβ και στα Ιεροσόλυμα.