Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέιτ Μος: Οι σκοτεινές πλευρές του μόντελινγκ, η περιουσία και η «έκρηξη» στην καριέρα της

Κέιτ Μος: Οι σκοτεινές πλευρές του μόντελινγκ, η περιουσία και η «έκρηξη» στην καριέρα της

Οι εμπειρίες που έζησε στον χώρο της μόδας και η περιουσία που αγγίζει τα 70 εκατ. δολάρια.

Η εμβληματική Βρετανίδα Κέιτ Μος είναι από τα λίγα σούπερ μόντελ που κουβαλά την πιο επικίνδυνη γοητεία καθώς θεωρείται μοναδική στο είδος της. Συνοδοιπόρος της στις πασαρέλες των 90s ήταν η Ναόμι Κάμπελ και η Κλόντια Σίφερ. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί για την Κέιτ Μος στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια, ούτε στις αρχές της καριέρας της αλλά ούτε και σήμερα που είναι 49 ετών.

Η Βρετανίδα στοχοποιήθηκε κατά καιρούς για τις μεθυσμένες εμφανίσεις της και κυνηγήθηκε από τους παπαράτσι εξαιτίας της θυελλώδης της σχέσης με τον Τζόνι Ντεπ. Ό,τι όμως κι αν έκανε η Κέιτ Μος, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει ότι οι γυναίκες την αντέγραφαν και όλοι οι άντρες του πλανήτη την αποθέωναν.

Το 2007 το περιοδικό «TIME» την εμφάνισε ως έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Η ιστορία της ξεκινά το 1988 όταν την αποκάλυψε η «Storm Management». Συγκεκριμένα η ιδρύτρια του πρακτορείου, Σάρα Δούκας την είδε να περπατάει στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μετά από οικογενειακές διακοπές στις Μπαχάμες.  Στην ηλικία των 14 ετών έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα και όλοι πλέον μιλούσαν γι’ αυτήν. Η Κέιτ έγινε διάσημη στα μέσα της δεκαετίας του 1990, με μια γυμνόστηθη διαφήμιση τζιν του οίκου Calvin Klein, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Έγινε συνώνυμη με την «heroin chic», αισθητική της δεκαετίας λόγω του αδύνατου κορμιού της και του ανοιχτόχρωμου δέρματός της, αλλά η ίδια χαρακτήρισε τον όρο απαίσιο.

Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού μόδας «Vogue» περισσότερες από 30 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας της, ενώ το 2007 το περιοδικό «TIME» την εμφάνισε ως έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Χωρίς, πραγματικά, διαλείμματα στην εικοσαετή και πλέον καριέρα της, η μητέρα ενός παιδιού είναι ένα από τα μοντέλα που έχουν εργαστεί πολύ στη βιομηχανία της μόδας.

Η Κέιτ Μος τιμήθηκε στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας για τη συνεισφορά της στη βιομηχανία της μόδας κατά τη διάρκεια των 25 ετών.

Στην ηλικία των 14 ετών έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα.

Σήμερα, η Κέιτ Μος παραμένει ένα από τα δυνατά ονόματα της μόδας και εξακολουθεί να είναι περιζήτητη ενώ ταυτόχρονα έχει το δικό της πρακτορείο μοντέλων με την επωνυμία «Kate Moss Agency Limited» . Ωστόσο δεν ανησυχεί για το μέλλον της, αφού η περιουσία της αγγίζει τα 70 εκατ. δολάρια. Τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε ότι έχει, σχεδόν, τριπλασιάσει το εισόδημα των πελατών της που έχουν υπογράψει στο πρακτορείο της. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται η κόρη της Λίλα Γκρέις, η τραγουδίστρια Ρίτα Όρα και ο γιος του Μπόμπυ Γκιλέσπι, Λουξ. «Δεν θέλω μονάχα όμορφους ανθρώπους, θέλω ανθρώπους που επιθυμούν να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν κωμωδία. Θέλω να αναδείξω αστέρες», είχε δηλώσει το πρώην μοντέλο στην αρχή τις απόφασης αυτής.

Η τραυματική εμπειρία στο ξεκίνημά της

Σε ηλικία 15 ετών, η Κέιτ Μος έζησε μια τραυματική εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Όπως εξομολογείται  η ίδια, το περιστατικό αυτό λειτούργησε καταλυτικά για τον τρόπο που κινείται ως επαγγελματίας. Ήταν μια εμπειρία που, όπως λέει, «της άνοιξε τα μάτια».

Το 1988 η Μος υπέγραψε με το πρακτορείο μοντέλων Storm.

Η τότε έφηβη Κέιτ Μος εργαζόταν σε ένα στούντιο κάνοντας μια φωτογράφιση μόδας για έναν κατάλογο με εσώρουχα. Εκείνη τη μέρα θα φωτογραφιζόταν με σουτιέν. Όταν όμως κάποια στιγμή βρέθηκε μόνη με τον φωτογράφο στο δωμάτιο, εκείνος της είπε να βγάλει το σουτιέν της. Όπως περιγράφει σήμερα, εκείνο το σκηνικό όξυνε το ένστικτό της με αποτέλεσμα από τότε να είναι σε θέση να καταλάβει πότε τα πράγματα λέγονται με τον λάθος τρόπο και ότι μπορεί να διακρίνει μια ακατάλληλη συμπεριφορά από χιλιόμετρα.

«Ήμουν μόνο 15 ετών και εκείνος μου είπε: «Βγάλε τα ρούχα σου από πάνω». Τα έβγαλα αλλά ήμουν πάρα πολύ ντροπαλή, γενικά τότε ακόμα ντρεπόμουν για το σώμα μου. Εκείνος μου είπε: «Βγάλε το σουτιέν σου». Και τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μάζεψα τα πράγματά μου κι έφυγα τρέχοντας». Όπως αποκαλύπτει σήμερα «κάθε φορά που χρειάστηκε να είμαι γυμνόστηθη με έναν φωτογράφο αισθανόμουν «ευάλωτη και φοβισμένη»».

Η σκληρή μάχη με τις ουσίες και το αλκοόλ

Στα 13 της, λίγο μετά τον χωρισμό των γονιών της, άρχισε να καπνίζει τσιγαριλίκια και να κάνει παρέα με ανθρώπους πολύ μεγαλύτερους από εκείνη. Πήγαινε στο Λονδίνο με το τρένο και επειδή δεν της άρεσε καν η γεύση του αλκοόλ έπινα long Island Ice Teas, που είναι ένα δυνατό ποτό.

Έδωσε μάχες με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά που παραλίγο να της στοιχήσουν την καριέρα της.

Το 2005 λίγο έλειψε να τα χάσει όλα. Η Daily Mail κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της που την έδειχνε να σνιφάρει κοκαΐνη και τα διεθνή Μέσα ξεσάλωσαν. Ήταν 31 ετών και η φήμη της καταρρακώθηκε. Από το ζενίθ βρέθηκε στο ναδίρ. Έχασε ισχυρά διαφημιστικά συμβόλαια, όπως με την Chanel, την Burberry και την H&M και βίωσε τον αποκλεισμό από τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας.

Έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε. Δούλεψε σκληρά και επέστρεψε στον χώρο πιο δυνατή.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024