Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαίρη Χρονοπούλου: Γιατί καθυστερεί η αποτέφρωση της σπουδαίας ηθοποιού

Μαίρη Χρονοπούλου: Γιατί καθυστερεί η αποτέφρωση της σπουδαίας ηθοποιού

Η σπουδαία ηθοποιός είχε ζητήσει μετά τον θάνατό της να την αποτεφρώσουν - «Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις» είχε πει μιλώντας για τον θάνατό της

Η είδηση του θανάτου της αγαπημένης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου Μαίρης Χρονοπούλου βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο.

Η ίδια είχε ζητήσει όταν πεθάνει να μην την θάψουν, αλλά να την αποτεφρώσουν.

Η αποτέφρωση δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί και οι λόγοι είναι δύο.

Μάλιστα, ενδεικτικό είναι πως μετά τον θάνατο της -επίσης μεγάλης ηθοποιού- Μάρθας Καραγιάννη –η οποία επίσης αποτεφρώθηκε, σύμφωνα με την επιθυμία της– είχε απευθυνθεί στον πρόεδρο του Αποτεφρωτήριου της Ριτσώνας, Αντώνη Αλακιώτη, ζητώντας να μάθει τι έπρεπε να κάνει προκειμένου να αποτεφρωθεί κι εκείνη, όταν φύγει από τη ζωή.

Αξίζει , επίσης να σημειωθεί πως είχε τηρήσει κατά γράμμα όλες τις οδηγίες. Απευθύνθηκε σε γραφείο τελετών και υπέγραψε τη δήλωση που απαιτεί η νομοθεσία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επιθυμία της θα γινόταν σεβαστή.

Γιατί καθυστερεί η αποτέφρωση της Μαίρης Χρονοπούλου

Ωστόσο, η αποτέφρωση δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί – και οι λόγοι είναι δύο σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Πρώτον πρέπει να γίνει νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή, όπως προβλέπει ο νόμος για ανθρώπους που αποτεφρώνονται.

Δεύτερον, η σπουδαία ηθοποιός δεν είχε συγγενείς, οπότε η παραλαβή της σορού από το νοσοκομείο όπου κατέληξε θα πρέπει να γίνει με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα διαδικαστικά αναμένεται να θα λυθούν μέσα στις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια θα γίνει η αποτέφρωση της σορού της στη Ριτσώνα.

Η τελευταία της επιθυμία

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό «Λοιπόν», είχε μιλήσει για την αποτέφρωση, αλλά και την τελευταία της επιθυμία, την οποία είχε μεταφέρει στη φίλη της, Ευανθία Ρεμπούτσικα.

«Έρχεται το τέλος μου. Αυτά τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου.

Ζήτησα από την αγαπημένη μου φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη, να μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει», είχε πει.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024