Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Μακελειό στο Χάρκοβο - Κάθε οικογένεια θρηνεί έναν νεκρό

Ουκρανία: Μακελειό στο Χάρκοβο – Κάθε οικογένεια θρηνεί έναν νεκρό

Η αιματηρή επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια κηδείας ενός Ουκρανού στρατιώτη στο χωριό Χρόζα στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Χρόζα νοτιοανατολικά του Χάρκοβο στην Ουκρανία την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ihor Klymenko.

«Από κάθε νοικοκυριό υπήρχαν άνθρωποι παρόντες» δήλωσε ο ίδιος σημειώνοντας ότι η επίθεση έγινε όσο βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία ενός Ουκρανού στρατιώτη, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα οκτάχρονο αγόρι.

Ο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία για την επίθεση και δήλωσε ότι δεν υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή. Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει άμεσε τις συγκεκριμένες αναφορές.

Αλλά την Παρασκευή το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός είχε πραγματοποιήσει 20 αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις πυροβολικού σε ουκρανικούς στόχους στην περιοχή του Κουπιάνσκ – όπου βρίσκεται το χωριό Χρόζα. Ωστόσο δεν ανέφερε ούτε το όνομα του χωριού ούτε τον χρόνο που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις.

Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του θανόντα

Το Interfax Ukraine επικαλούμενο τον τοπικό εισαγγελέα Dmytro Chubenko αναφέρει ότι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης ήταν η χήρα του στρατιώτη, ο γιος τους – επίσης στρατιώτης- και η νύφη τους.

Αυτοί που είχαν παραστεί στην τελετή κάθονταν για φαγητό όταν ο πύραυλος έπληξε ένα καφενείο και ένα παντοπωλείο στο χωριό, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η πράξη «δεν θα μπορούσε καν να χαρακτηριστεί κτηνώδης- διότι θα ήταν προσβολή για τα θηρία»

Μιλώντας στην εκπομπή World Tonight του Radio 4, η Μαρία Αβντέεβα, ουκρανή αναλύτρια και δημοσιογράφος σε θέματα ασφάλειας, δήλωσε ότι κάποιος μπορεί να ενημέρωσε τον ρωσικό στρατό για την αγρυπνία.

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιος έδωσε τις πληροφορίες για τον τόπο και την ώρα της συγκέντρωσης αυτών των ανθρώπων», είπε.

«Από αυτά που βλέπουμε τώρα στα ρωσικά κανάλια προπαγάνδας, κυκλοφορούν πληροφορίες ότι υπήρχαν στρατιωτικές συγκεντρώσεις για την κηδεία, κάτι που είναι ψευδές και αναληθές, διότι πρόκειται κυρίως για μια πολιτική τελετή».

Το ένα πέμπτο του χωριού έχασε τη ζωή του – Σκληρές εικόνες

Ο περιφερειακός επικεφαλής του Χάρκοβο Oleh Synyehubov χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα από τα «πιο αιματηρά εγκλήματα» που έχουν συμβεί στην περιοχή.

«Το ένα πέμπτο αυτού του χωριού έχασε τη ζωή του σε μια και μόνο τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε.

Δεκάδες σοροί κείτονται στον δρόμο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η πράξη «δεν θα μπορούσε καν να χαρακτηριστεί κτηνώδης- διότι θα ήταν προσβολή για τα θηρία».

Η περιοχή του Κουπιάνσκ -στην οποία ανήκει το χωριό- βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία σε πλήρη κλίμακα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ήταν σημαντικός κόμβος ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην αρχή του πολέμου, αλλά το Κίεβο το ανακατέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από μήνες μαχών.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024