Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kυβερνοεπίθεση στη Γρανάδα εν μέσω συνόδου κορυφής της ΕΕ – Ρώσοι χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη

Kυβερνοεπίθεση στη Γρανάδα εν μέσω συνόδου κορυφής της ΕΕ – Ρώσοι χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη

Η ομάδα χάκερ «NoName», που ανέλαβε την ευθύνη μέσω της εφαρμογής Telegram, συχνά εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις εναντίον χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία - Η παρουσία Ζελένσκι στη Γρανάδα ήταν αρκετή

Δημόσιοι και ιδιωτικοί ιστότοποι στην Ισπανία, μεταξύ άλλων και στην πόλη της Γρανάδας όπου διεξάγεται η άτυπη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπήκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS), την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν Ρώσοι χάκερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης, όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν πλέον κανονικά, αφού ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας «μετά το κύμα κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορους ισπανικούς θεσμούς, που συνέπεσε με την άτυπη σύνοδο» των Ευρωπαίων ηγετών.

Συχνές επιθέσεις εναντίον χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία

Με τις επιθέσεις DDoS (κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης), οι δράστες στέλνουν υπερβολικά μεγάλο όγκο αιτημάτων σε μια ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα να την θέτουν εκτός λειτουργίας.

Αιτία της κυβερνοεπίθεσης η υποστήριξη στην Ουκρανία

Η ομάδα χάκερ «NoName», που ανέλαβε την ευθύνη μέσω της εφαρμογής Telegram, συχνά εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις εναντίον χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία.

Στην ανάρτησή της δεν έκανε καμία αναφορά στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μόνο στις συνομιλίες που είχε στη Γρανάδα την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος προσέφερε στο Κίεβο έξι αντιαεροπορικά συστήματα HAWK.

«Φαίνεται ότι το ισπανικό τμήμα του διαδικτύου περιμένει την επίσκεψή μας, γι’ αυτό βιαζόμαστε να του επιτεθούμε με τους πυραύλους DDoS μεγάλου βεληνεκούς», έγραψε η ομάδα.

Σύμφωνα με τους χάκερ, από τις επιθέσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας πολλοί κυβερνητικοί ιστότοποι, όπως εκείνοι του μετρό και των λεωφορείων της Γρανάδας και το πόρταλ τουρισμού της πόλης.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024