Kυβερνοεπίθεση στη Γρανάδα εν μέσω συνόδου κορυφής της ΕΕ – Ρώσοι χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη
Η ομάδα χάκερ «NoName», που ανέλαβε την ευθύνη μέσω της εφαρμογής Telegram, συχνά εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις εναντίον χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία - Η παρουσία Ζελένσκι στη Γρανάδα ήταν αρκετή
Δημόσιοι και ιδιωτικοί ιστότοποι στην Ισπανία, μεταξύ άλλων και στην πόλη της Γρανάδας όπου διεξάγεται η άτυπη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπήκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS), την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν Ρώσοι χάκερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης, όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν πλέον κανονικά, αφού ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας «μετά το κύμα κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορους ισπανικούς θεσμούς, που συνέπεσε με την άτυπη σύνοδο» των Ευρωπαίων ηγετών.
Συχνές επιθέσεις εναντίον χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία
Με τις επιθέσεις DDoS (κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης), οι δράστες στέλνουν υπερβολικά μεγάλο όγκο αιτημάτων σε μια ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα να την θέτουν εκτός λειτουργίας.
Αιτία της κυβερνοεπίθεσης η υποστήριξη στην Ουκρανία
Η ομάδα χάκερ «NoName», που ανέλαβε την ευθύνη μέσω της εφαρμογής Telegram, συχνά εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις εναντίον χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία.
Στην ανάρτησή της δεν έκανε καμία αναφορά στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μόνο στις συνομιλίες που είχε στη Γρανάδα την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος προσέφερε στο Κίεβο έξι αντιαεροπορικά συστήματα HAWK.
«Φαίνεται ότι το ισπανικό τμήμα του διαδικτύου περιμένει την επίσκεψή μας, γι’ αυτό βιαζόμαστε να του επιτεθούμε με τους πυραύλους DDoS μεγάλου βεληνεκούς», έγραψε η ομάδα.
Σύμφωνα με τους χάκερ, από τις επιθέσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας πολλοί κυβερνητικοί ιστότοποι, όπως εκείνοι του μετρό και των λεωφορείων της Γρανάδας και το πόρταλ τουρισμού της πόλης.
- «Έφευγε με την τελευταία πτήση και επέστρεφε το πρωί άυπνος» – Ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε να είναι πάντα δίπλα στη Γωγώ Μαστροκώστα
- Θεσσαλονίκη: Νέες εικόνες από το σπίτι όπου o 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον πατέρα του
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ιστορικό ρεκόρ ζέστης – «Κοκκίνισε» ο μετεωρολογικός χάρτης
- Κρήτη: Νέα ντοκουμέντα για τους γονείς του 3χρονου κακοποιημένου κοριτσιού– Η έρευνα για τους θανάτους των άλλων 2 παιδιών
- Βγάζουν από διεθνείς τους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο
- PPC’s Kozani Data Center Plans Move Ahead
- Λίβανος: Εντολές εκκένωσης για δέκα κοινότητες και κτίρια εξέδωσε το Ισραήλ
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442