Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Η ανεργία στη Δ. Μακεδονία είναι απόδειξη της άδικης κυβερνητικής πολιτικής

Φάμελλος: Η ανεργία στη Δ. Μακεδονία είναι απόδειξη της άδικης κυβερνητικής πολιτικής

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε την Κοζάνη για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου

Στην Κοζάνη για να στηρίξει την υποψήφια περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκε σήμερα Παρασκευή το βράδυ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος.

«Απεριόριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Στέφανου Κασσελάκη στην υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου»

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα προσωπικά και για όλες και όλους εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είμαστε εδώ απόψε, στο εκλογικό κέντρο της «Ελπίδας» για τη Δυτική Μακεδονία, να συναντιόμαστε και επίσημα με την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, την επόμενη περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος από το εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» για τη Δυτική Μακεδονία.

Ακόμη, μετέφερε την «απεριόριστη στήριξη» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στην υποψηφιότητά της. Σημειώνεται ότι και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Ζεμπιλιάδου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί ο κ. Φάμελλος βρέθηκε στην Καβάλα, όπου συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στέργιο Ηλιόπουλο.

Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου από την Κοζάνη:

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα προσωπικά και για όλες και όλους εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είμαστε εδώ απόψε, στο εκλογικό κέντρο της «Ελπίδας» για τη Δυτική Μακεδονία, να συναντιόμαστε και επίσημα με την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, την επόμενη περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Για να ευχηθούμε, με όλη μας την καρδιά και με ειλικρινή αγάπη και με ελπίδα για την επόμενη μέρα, να είναι νικηφόρα αυτή η Κυριακή και να μπορέσει η Δυτική Μακεδονία να βρει ένα δρόμο προοδευτικό για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Οφείλω να σάς μεταφέρω εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και από τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και από όλο το κόμμα συνολικά την απεριόριστη στήριξη στο σχήμα στο οποίο ηγείται η Γεωργία Ζεμπιλιάδου γιατί πραγματικά είναι η ελπίδα για τη Δυτική Μακεδονία.

Και τη δέσμευσή μας ότι η στήριξη του ψηφοδελτίου είναι ο μοναδικός δρόμος για ένα προοδευτικό μέλλον αύριο στη Δυτική Μακεδονία. Σε μία περιφέρεια που γνωρίζω και εγώ προσωπικά ότι έχει υποφέρει πραγματικά από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μία περιφέρεια που ανήκει πλέον δυστυχώς στις αρνητικές πρώτες θέσεις όσον αφορά την εξέλιξη της ανεργίας, της καθυστέρησης της ανάπτυξης, της έλλειψης σχεδιασμού για όλη την κοινωνία αλλά και της αδικίας.

Γιατί η φτώχεια και η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία είναι και μία απόδειξη της αδικίας των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής. Κάποια στιγμή είχε δηλώσει ο κος Μητσοτάκης στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ότι η απολιγνιτοποιηση στη Δυτική Μακεδονία θα δώσει πολλές δυνατότητες σε γερμανικές εταιρείας αλλά οι κάτοικοι πρέπει κάτι να βρουν να κάνουν.

Αυτό το ζούμε δυστυχώς σε μία τραγική του έκφραση και οφείλω να πω, μιας και η μάχη της Κυριακής είναι η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι οι δύο όψεις του νομίσματος, δηλαδή και ο κος Κασαπίδης και ο κος Αμανατίδης δεν βοήθησαν την περιφέρεια. Δεν άρθρωσαν ούτε αυτοδιοικητικό περιφερειακό λόγο, ούτε στην περίπτωση του κ. Αμανατίδη κοινοβουλευτικό λόγο, που να διαφοροποιεί το μείγμα της πολιτικής για τη Δυτική Μακεδονία και να δίνει προοπτικές.

Για αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λύση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και του σχήματος «Ελπίδα» για τη Δυτική Μακεδονία είναι ο μοναδικός δρόμος για ένα προοδευτικό μέλλον. Και εμείς αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η αυτοδιοίκηση. Τοπικά, αυτόνομα αυτοδιοικητικά σχήματα που να μη δεσμεύονται από κομματικές ταυτότητες αλλά να δεσμεύονται από τα συμφέροντα και τις ανάγκες του τόπου. Να μιλάνε για τους πολίτες, να μιλάνε για τον τόπο.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου έχει αποδείξει και με το παρελθόν της και με την επαγγελματική, επιστημονική της ιδιότητα αλλά και την αυτοδιοικητική της πορεία ότι έχει μία συνέπεια. Και αυτή τη συνέπεια εμείς διεκδικούμε να αποδειχθεί ότι θα συνεχίσει και από τη θέση της περιφερειάρχου.

Για αυτό λοιπόν είμαστε εδώ για να δείξουμε τη στήριξή μας, την ελπίδα μας. Δεν είναι μία προσωρινή προεκλογική συμμαχία. Είναι μία βαθιά συνεργασία ενότητας που έχει ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που είναι τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών. Γιατί μέσα σε αυτά τα συμφέροντα είναι και η εργασία, η απασχόληση, το περιβάλλον, η κοινωνία, είναι και η διεκδίκηση πόρων, κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Επαναλαμβάνω. Οι εσωτερικές διενέξεις των άλλων υποψηφίων και αναφέρομαι στον κ. Κασαπίδη και στον κ. Αμανατίδη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μίας πολιτικής φτώχειας και εγκατάλειψης. Και εμείς θέλουμε μία πολιτική που να δημιουργεί χαμόγελο. Να δημιουργεί ελπίδα. Για αυτό είμαι εδώ στηρίζοντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένα αυτοδιοικητικό σχήμα. Που μπορεί να έχει και δυνατή φωνή αλλά και τεκμηριωμένη φωνή. Γιατί και η τεκμηρίωση έλειψε από τη Δυτική Μακεδονία και χρειαζόμαστε τεκμηρίωση για μία δύσκολη μετάβαση. Μία μετάβαση που δημιουργεί απαιτήσεις στον άνθρωπο ο οποίος ξεχάστηκε στη Δυτική Μακεδονία. Τα συμφέροντα κάνουν πάρτι. Δεν υπάρχουν όμως απαντήσεις για την εργασία, την κοινωνική μέριμνα, την ανάπτυξη και μία ισχυρή περιφέρεια.

Από τη μεριά της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θεωρώ ότι η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μπορεί να δώσει απαντήσεις σε αυτό το δύσκολο ερώτημα, να μειώσει τις αβεβαιότητες και να δώσει προκοπή. Η προκοπή ξέρετε θέλει δύο πράγματα. Θέλει δουλειά και τιμιότητα. Εμείς δεσμευόμαστε ότι το αυτοδιοικητικό σχήμα «Ελπίδα» για τη Δυτική Μακεδονία μπορεί να τα προσφέρει και τα δύο. Και δουλειά και τιμιότητα».

Πηγή φωτογραφίας: kozani.tv

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024