Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η οικογένεια του Άρη αποχαιρετά τον Ξανθό - Σχοινάς: Μαζί του φεύγει ένα κομμάτι της πόλης

Η οικογένεια του Άρη αποχαιρετά τον Ξανθό – Σχοινάς: Μαζί του φεύγει ένα κομμάτι της πόλης

Πλήθος κόσμου στο Παλέ ντε Σπορ για τον αποχαιρετισμό του Γιάννη Ιωαννίδη - Πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες τον αποχαιρετούν

Συγκινημένη η οικογένεια του Άρη αποχαιρετά τον τεράστιο Γιάννη Ιωαννίδη, τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, που έβαλε τις βάσεις ώστε να δημιουργηθεί η αυτοκρατορία των κιτρινόμαυρων τη δεκαετία του 1980.

Καλαθοσφαιριστής, προπονητής και μετέπειτα από τη θέση του πολιτικού αποτέλεσε σταθμό για τον αθλητισμό αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα εκεί που πραγματικά αγαπήθηκε και λατρεύτηκε, στο Παλέ ντε Σπορ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς -γνωστός φίλαθλος του Άρη- σε δηλώσεις του έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο τόνισε πως μαζί με τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη φεύγει και ένα κομμάτι της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα τα λόγια είναι περιττά. Μαζί με τον Ξανθό φεύγει και ένα κομμάτι της πόλης, της ζωής μας, των αναμνήσεών μας. Μεγαλώσαμε σε μία Θεσσαλονίκη που ήταν διαφορετική. Σε μια Θεσσαλονίκη αξιών που πατούσε γερά στην αθλητική της ταυτότητα για να γίνει γνωστή στην Ευρώπη. Ακόμη και τώρα κόσμος με σταματάει και όταν λέω ότι είμαι από τη Θεσσαλονίκη λένε: Άρης, Γκάλης, Ιωαννίδης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως βρέθηκε εκεί ως πολίτης και όχι ως αξιωματούχος. «Με τον Γιάννη Ιωαννίδη είχαμε μία προσωπική σχέση. Ήταν και προπονητής μου, έπαιξα ελάχιστα με την εφηβική ομάδα του Άρη. Έμαθα πολλά από αυτόν. Έμαθα κυρίως την αξία της νίκης, που δεν έχει καμία ουσία εάν δεν βασίζεται στην προσπάθεια. Σήμερα είμαι εδώ για να τον τιμήσω», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Ταρνατώρος: Ο Άρης μεγαλούργησε με τον Ιωαννίδη προπονητή

Από την πλευρά του ο έφορος του ερασιτέχνη Άρη μία περίοδο της μεγάλης ομάδας των κιτρινόμαυρων Φάνης Ταρνατώρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχασε έναν άνθρωπο με τεράστια προσόντα. «Το γήπεδο αυτό ήταν το σπίτι μας», είπε.

Μοιράστηκε μια ανάμνηση του που είχε με Γιάννη Ιωαννίδη και συγκεκριμένα περιέγραψε τι έκανε όταν έχανε ένα παιχνίδι. «Δεν μπορούσε να τις αντιμετωπίσει τις ήττες. Ήταν σε στιγμή… παροξυσμού όταν έχανε ένα παιχνίδι και αυτό μπόρεσε και το πέρασε τους παίχτες του. Για αυτό ο Άρης μπόρεσε και μεγαλούργησε όταν ήταν αυτός προπονητής», ανέφερε.

Γκάλης για Ιωαννίδη: Τον είχα σαν μεγάλο αδελφό

«Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη. Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν αντέχαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι’ αυτό» ανέφερε ο Νίκος Γκάλης έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024