Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μάρτυρας - κλειδί για την εξιχνίαση του εγκλήματος

Ο μάρτυρας – κλειδί για την εξιχνίαση του εγκλήματος

Το κρίσιμο SMS για το «στρίμωγμα» στο ΙΧ, ο φονικός ρόλος του 32χρονου

Η μαρτυρία-κλειδί του 35χρονου τούρκου ποινικού Σ. Ουμούτ, ο οποίος συνελήφθη προ μερικών ημερών στην Αθήνα για παράνομη οπλοκατοχή, ήταν αυτή που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση (σ.σ.: όπως είχαν προαναγγείλει «ΤΑ ΝΕΑ» από τις 27 Σεπτεμβρίου) της μαζικής δολοφονίας στις 11 Σεπτεμβρίου έξι Τούρκων, μελών της συμμορίας «Daltons» στη Λούτσα.

Ο εν λόγω μάρτυρας φέρεται να ήξερε τους έξι δολοφονηθέντες αλλά και τον τρόπο που μεθοδεύτηκε η παγίδευσή τους.

Επιπλέον, σημαντικά δεδομένα αντλήθηκαν από τα πορίσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων κατόπιν της εξέτασης του αυτοκινήτου που επέβαιναν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης, όπως και από τα κινητά των έξι δολοφονηθέντων αλλά και του 32χρονου Τούρκου Σουλεϊμάν Ντ. που συνελήφθη την ίδια ημέρα στο Ελ. Βενιζέλος για παράνομη κατοχή φυσιγγίων.

Σε ένα από τα δύο κινητά του 32χρονου (σ.σ.: στο άλλο είχαν διαγραφεί όλα τα δεδομένα), μάλιστα, βρέθηκαν μηνύματα και δεδομένα από τα οποία προέκυπτε ότι όχι μόνο ήταν πληροφοριοδότης των δραστών, αλλά και οργανωτής της δολοφονίας, καθώς ήταν ένας από τους ενόπλους που άνοιξαν πυρ, ενώ ήταν και αυτός που οδήγησε το ΙΧ τους στη φονική ενέδρα.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει έναν 28χρονο τούρκο ποινικό που διέμενε στον Αγιο Δημήτριο και είχε στρατολογηθεί από τον 32χρονο, ως συμμετέχοντα στη φονική επίθεση, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός ακόμη ομοεθνούς τους, ο οποίος φέρεται επίσης να συμμετείχε στην πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια.

Είχε ηγετικό ρόλο

Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εστίασαν το ενδιαφέρον τους στον ρόλο του Σουλεϊμάν Ντ., με τον εντοπισμό του, μάλιστα, να κινεί το ενδιαφέρον και της Αντιτρομοκρατικής.

Οπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο 32χρονος,  που διέμενε στη Μυτιλήνη και συνελήφθη στο αεροδρόμιο, είχε ηγετικό ρόλο στην τουρκική μαφία και ήταν αυτός που βοήθησε τα έξι θύματα να εισέλθουν στη χώρα μας και να πραγματοποιήσουν ταξίδια σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, ήταν αυτός που τους βρήκε το οίκημα στη Λούτσα, ενώ ήταν κι αυτός – όπως προέκυψε από το κινητό του – που τους έκλεισε εισιτήρια και εξέδωσε τις κάρτες επιβίβασής τους σε πτήση για Ιταλία την ημέρα που δολοφονήθηκαν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο 32χρονος ήταν σε συνεχή επαφή με μέλη της αντίπαλης συμμορίας, στρατολόγησε τους δύο δολοφόνους-συνεργούς του και φρόντισε να παρασύρει τους έξι στην ενέδρα. Μάλιστα, από την έρευνα των εγκληματολογικών εργαστηρίων προέκυψε ότι όχι μόνο είχε εισέλθει στο ΙΧ που δολοφονήθηκαν οι έξι συμπατριώτες του, αλλά παρότρυνε τα θύματα να οδηγήσει αυτός μέχρι το αεροδρόμιο, ζητώντας τους «να στριμωχτούν και οι επτά στο αυτοκίνητο».

Σε ένα από τα δύο κινητά του 32χρονου (σ.σ.: στο άλλο είχαν διαγραφεί όλα τα δεδομένα), μάλιστα, βρέθηκαν μηνύματα και δεδομένα από τα οποία προέκυπτε ότι όχι μόνο ήταν πληροφοριοδότης των δραστών, αλλά και οργανωτής της δολοφονίας, καθώς ήταν ένας από τους ενόπλους που άνοιξαν πυρ, ενώ ήταν και αυτός που οδήγησε το ΙΧ τους στη φονική ενέδρα.

Σύμφωνα, δε, με τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί, όταν το ΙΧ που οδηγούσε έφτασε στο προκαθορισμένο σημείο-παγίδα, αποβιβάστηκε και άρχισε και αυτός να πυροβολεί τους συνεπιβάτες του.Στη συνέχεια, επέστρεψε στο κατάλυμά του για να πάρει τα ρούχα του, αλλά φαίνεται ότι βρέθηκε μπροστά σε αστυνομικούς που ερευνούσαν την περιοχή.

Ετσι άρχισε να μαζεύει με βιασύνη, ξεχνώντας ότι στις τσέπες κάποιων από αυτά υπήρχαν σφαίρες που εντοπίστηκαν όταν προσπάθησε να περάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου.Ομως, κύριο μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν εξαρχής να εντοπίσει δύο-τρία ακόμα άτομα τουρκικής καταγωγής που είχαν έλθει σε επαφή με τους έξι στην Ελλάδα και οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν τι ακριβώς συνέβαινε στη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα, ποιος ήταν ο ρόλος του 32χρονου αλλά και πώς οδηγήθηκαν στην παγίδα θανάτου.

Ετσι, θεωρήθηκε κρίσιμος ο εντοπισμός του 35χρονου Σ. Ουμούτ που εικονιζόταν σε φωτογραφίες με τα θύματα και για τον οποίο είχε εκδοθεί «ερυθρή αγγελία» από την Ιντερπόλ για εγκληματική επίθεση.

Αλλωστε, με τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρω όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του, μέσω της οποίας εκπέμπεται το ηχηρό μήνυμα ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη».

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024