Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στη Λούτσα: Η ομολογία του 28χρονου που συνελήφθη - «Τρεις οι εκτελεστές της δολοφονίας»

Μακελειό στη Λούτσα: Η ομολογία του 28χρονου που συνελήφθη – «Τρεις οι εκτελεστές της δολοφονίας»

Ο 28χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς ουσιαστικά «έδειξε» τον 32χρονο Σουλεϊμάν ως τον άνθρωπο που σχεδίασε τη δολοφονία των 6 Τούρκων

Την ομολογία του 28χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση στην Αρτέμιδα έχει στα χέρια της Αστυνομία όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της προανακριτικής του απολογίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Αν και ο 28χρονος Τούρκος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν ένας από τους δράστες που δολοφόνησαν τους ομοεθνής του, παραδέχεται ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας εκείνη την ημέρα αλλά φοβήθηκε και έφυγε, όπως λέει μάλιστα με ένα λεωφορείο.

«Μου είπε ότι με ήθελε για μια δουλειά»

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή» ο 28χρονος συλληφθείς υποστήριξε απολογούμενος στους αστυνομικούς ότι το μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου του τηλεφώνησε ο Σουλεϊμάν Ντ. λέγοντάς του ότι χρειάζεται βοήθεια σε μια δουλειά που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας. Πήγε μάλιστα στο σπίτι του στον Αγιο Δημήτριο και τον παρέλαβε προκειμένου να τον μεταφέρει στη Λούτσα.

«Στον δρόμο προς τη Λούτσα μου είπε για ποια ‘δουλειά’ με ήθελε»

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο 32χρονος του αποκάλυψε ότι η «δουλειά» στην οποία αναφερόταν αφορούσε σε επίθεση σε παρέα ατόμων καθώς και ότι την επίθεση θα έφερναν σε πέρας ο 32χρονος και ακόμα τρία άτομα.

Οι δύο κλήσεις στο κινητό

Ο δικός του ρόλος ήταν να παραμείνει στο σημείο της ενέδρας μαζί με τους τρεις εκτελεστές μέχρι ο 32χρονος Σουλεϊμάν να πάει στο σπίτι των θυμάτων στη Λούτσα, να παραλάβει με το αυτοκίνητό του του 6 Τούρκους με το πρόσχημα της μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο και να τους οδηγήσει μπροστά στις κάννες των όπλων των εκτελεστών.

«Φοβήθηκα και έφυγα με ένα λεωφορείο»

Ο 28χρονος μάλιστα φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι κατά τη διαδρομή από τον Αγιο Δημήτριο προς τη Λούτσα ο συγκατηγορούμενός του δέχθηκε δύο κλήσεις από τουρκικό κινητό τηλέφωνο. Ο συνομιλητής του την πρώτη φορά φέρεται να του είπε «όταν είναι έτοιμα τα παιδιά ειδοποίησε» ενώ στη δεύτερη κλήση φέρεται να του είπε επί λέξει «πες μου πότε φθάνεις, να στείλω τα παιδιά».

Ο 28χρονος πάντως ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε και δεν συμμετείχε στην υλοποίηση του σχεδίου αλλά αποχώρησε από το σημείο της ενέδρας με λεωφορείο.

Ποιοι πυροβόλησαν

Η αστυνομία εκτός από τους δύο συλληφθέντες, τον 32χρονο και τον 28χρονο, έχει επιβεβαιώσει την παρουσία ενός ακόμα ατόμου το οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιήσει και αναζητείται.

Σύμφωνα με την 28χρονο οι φυσικοί εκτελεστές ήταν 3. Επίσης όπως έχει προκύψει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και τη βαλλιστική εξέταση τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες είναι 4.

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση δεν αποκλείουν να έχουν πυροβολήσει και οι δύο συλληφθέντες κατά τον θυμάτων. Ωστόσο αυτό δεν αποδεικνύεται μέχρι τώρα.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο, και κυρίως ο 32χρονος, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του σχεδίου της δολοφονικής ενέδρας των 6 Τούρκων.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024