Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mήνυσε παράγοντα ΠΑΕ για ξυλοδαρμό

Mήνυσε παράγοντα ΠΑΕ για ξυλοδαρμό

Σύμφωνα με το θύμα, η επίθεση έγινε στο γραφείο υψηλόβαθμού στελέχους της Αυτοδιοίκησης

Σοβαρό επεισόδιο με άγριο ξυλοδαρμό επιχειρηματία από κορυφαίο παράγοντα ΠΑΕ (σ.σ. περιοχής της Αττικής) που αγωνίζεται στη Super League φέρεται να σημειώθηκε προ μερικών ημερών στα γραφεία υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με μήνυση που έχει υποβάλλει το θύμα.

Οπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», ο εν λόγω επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα αναφέρει στο δικαστικό έγγραφο που κατέθεσε ότι η απρόκλητη επίθεση εις βάρος του από παράγοντα έγινε προκειμένου ο τελευταίος να πάρει μερίδιο από έργο που είχε ανατεθεί στον μηνυτή από ΟΤΑ, στα γραφεία του οποίου ξυλοκοπήθηκε.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη μηνυτήρια αναφορά του, μάλιστα, «είχαν προηγηθεί απειλές και εκβιασμοί» από τον μηνυόμενο προκειμένου να αποδεχθεί τις προτάσεις του, ενώ συμπληρώνει ότι δεν υπήρξε καμιά αποτρεπτική ενέργεια ώστε να συγκρατηθεί ο ποδοσφαιρικός παράγοντας.

Κι αυτό, συνεχίζει ο μηνυτής, παρότι στον ευρύτερο χώρο που σημειώθηκε η επίθεση βρίσκονταν, εκτός των άλλων, και τρεις αστυνομικοί.

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μου αποχώρησε πριν έρθει η Αμεση Δράση, την οποία κάλεσα, χωρίς κανείς να προσπαθήσει να τον σταματήσει, ενώ όλοι είχαν ακούσει τις φωνές και τους θορύβους από τη συμπλοκή που είχε προηγηθεί» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, το θύμα έχει προσκομίσει στις Αρχές σχετική ιατροδικαστική γνωμάτευση, βάσει της οποίας επιβεβαιώνεται η κακοποίησή του.

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται όλες οι πτυχές του σοβαρού αυτού περιστατικού.

Η συνάντηση

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δικαστικά έγγραφα, η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 στο γραφείο του υπευθύνου του συγκεκριμένου ΟΤΑ Β’ βαθμού, όπου ο μηνυτής είχε συνάντηση για θέματα ανάληψης έργων σε περιοχές της πρωτεύουσας.

Στο ραντεβού εμφανίστηκε και το προαναφερόμενο στέλεχος ΠΑΕ και ξεκίνησε συζήτηση για την κατανομή των έργων αλλά και για τις απαραίτητες διαδικασίες στον ευρύτερο χώρο.

Ομως, όπως περιγράφεται στη μήνυση, ο ποδοσφαιρικός παράγοντας γρονθοκόπησε αιφνιδιαστικά και απρόκλητα τον συγκεκριμένο ανάδοχο έργων, εκτοξεύοντας απειλές ότι θα τον σκοτώσει. Αφορμή για την επίθεση, κατά το θύμα, φέρεται να αποτέλεσε η άρνησή του να αποδεχθεί την εμπλοκή του δράστη στα έργα που διεκπεραίωνε.

Οσο για τις απειλές, αφορούσαν «την αποστολή μπράβων και κακοποιών στοιχείων, καθώς και την εμπλοκή του ΣΔΟΕ και λοιπών δημόσιων φορέων και ανεξαρτήτων Αρχών, τις οποίες διατείνεται ότι ελέγχει».

Ο μηνυόμενος ποδοσφαιρικός παράγοντας έχει σημαντική δραστηριότητα κυρίως στον κλάδο της εστίασης σε Αθήνα, βόρεια προάστια και Πάρο.

Στον χώρο των έργων του συγκεκριμένου ΟΤΑ φέρεται να εμφανίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των αναφερόμενων πολυετών σχέσεών του με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με τις ίδιες αιτιάσεις, «πολλές φορές υποδεχόταν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα εστιατόρια που διατηρούσε ή τα φιλοξενούσε σε ξενοδοχεία και σε θέρετρα της χώρας».

Επίσης, όπως σημειώνουν διεκδικητές των ίδιων έργων, «το εν λόγω διοικητικό στέλεχος ΠΑΕ δεν έχει ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα για να εκτελέσει την οποιαδήποτε σύμβαση.

Εχει αδυναμία έκδοσης εγγυητικής επιστολής, έλλειψη πιστοληπτικής ικανότητας, ενώ υπάρχει απουσία έμψυχου δυναμικού και εξοπλισμού.

Ετσι, επιθυμεί μεν να έχει επίσημη συμμετοχή στα έργα, ως αντισυμβαλλόμενος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να παρέχει το οτιδήποτε». Κατά τις ίδιες πηγές, η καταγγελλόμενη επίθεση κατά του εργολήπτη εντάσσονται στο πλαίσιο των κινήσεών του στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ποδοσφαιρικού παράγοντα αμφισβητεί το μεγαλύτερο μέρος των καταγγελιών.

Πηγή: Εντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024