Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Παράγοντας διαιτησίας σε κύκλωμα ναρκωτικών;

Ιταλία: Παράγοντας διαιτησίας σε κύκλωμα ναρκωτικών;

Κορυφαίος παράγοντας της ένωσης διαιτητών φέρεται να έχει εμπλακεί σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή, σίγουρα, ιστορία. Ο υπεύθυνος της επιτροπής επιβολής κυρώσεων της Ιταλικής Ένωσης Διαιτητών, Ροζάριο Ντ΄Ονόφριο, συνελήφθη με την κατηγορία συμμετοχής σε διεθνές εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο κατηγορείται, μαζί με άλλα σαράντα άτομα, για μεταφορά, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, πάνω από έξι τόνων μαριχουάνας και χασίς. Ο Ντ΄Ονόφριο, 42 ετών, είναι πρώην στρατηγός των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί κερδίζουν οι ακραίοι;

Η Ιταλική Ένωση Διαιτητών ανακοίνωσε άμεσα ότι θεωρεί πως ζημιώθηκε βαρύτατα από την όλη αυτή ιστορία και ο πρόεδρός της, Αλφρέντο Τρενταλάντζε, προχώρησε στη διαγραφή του Ντ΄Ονόφριο. Πολλοί σχολιαστές, όμως, διερωτώνται πώς είναι δυνατόν να μην κατάλαβε η Ένωση τί ακριβώς συνέβαινε, από την στιγμή μάλιστα που ο Ντ΄Ονόφριο, ήδη το 2020, είχε συλληφθεί ενώ παρέδιδε 40 κιλά μαριχουάνας. Επί δύο χρόνια, δηλαδή, ο πρώην στρατιωτικός συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του στην Ένωση Διαιτητών, πρώτα ως μέλος της επιτροπής επιβολής κυρώσεων και στην συνέχεια ως πρόεδρός της, από τον Μάρτιο του 2021.

Η ομοσπονδία ζητεί εξηγήσεις

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa o κατηγορούμενος, γνωστός και ως «Ράμπο», ήταν πρόσωπο κεντρικής σημασίας σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Ισπανία προς την Ιταλία. Kατά την διάρκεια του λοκντάουν, που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χρησιμοποιούσε φόρμα παραλλαγής για να μπορεί να κινείται ανενόχλητα. Η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIGC) ζήτησε αναλυτικές εξηγήσεις από την Ένωση Διαιτητών και δηλώνει «έτοιμη να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, με στόχο την προστασία της υπόληψης του χώρου του ποδοσφαίρου και, φυσικά, των ίδιων των διαιτητών».

Το κύριο ερώτημα, ουσιαστικά, είναι «πώς γίνεται να μην πήρε είδηση, κανείς, απολύτως τίποτα;». Οι εισαγγελικές έρευνες και οι διάφορες ένορκες διοικητικές εξετάσεις ελπίζεται να μπορέσουν να προσφέρουν, μια κάποια απάντηση. Με κύριο στόχο, πλέον, να μην προκύψουν παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον και να δημιουργηθεί, σχετικά σύντομα, ένα πλαίσιο κανόνων, χάρη το οποίο uα μπορέσουν να ελέγχονται αποτελεσματικά και οι ελεγκτές του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: DW, Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024