Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυτεία κάναβης: Εντοπίστηκε 625 δενδρύλλια  σε χωριό της Φωκίδας

Φυτεία κάναβης: Εντοπίστηκε 625 δενδρύλλια σε χωριό της Φωκίδας

Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την πώληση της κάναβης εκτιμάται ότι θα έφτανε έως και 930.000 ευρώ

Φυτεία με 625 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η αστυνομία σε δασικό χωριό της Φωκίδας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την σύλληψη των καλλιεργητών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή ειδικής ομάδας της ΕΚΑΜ, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η φυτεία κάνναβης, που περιβάλλονταν από πυκνή δασώδη βλάστηση, παρέχοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο φυσική κάλυψη.

Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι θα κυμαινόταν από 624.000 ευρώ έως 936.000 ευρώ

Παράλληλα, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σακούλες λιπάσματος, κουβάδες και πλαστικά δοχεία νερού, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι θα κυμαινόταν από 624.000 ευρώ έως 936.000 ευρώ.

Συλλήψεις για κύκλωμα κοκαΐνης

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν 585 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη σε συσκευασίες που πάνω έφεραν τη σβάστικα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κάναβης που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως μέλη επαγγελματικής οργάνωσης πέντε άτομα, τέσσερις αλλοδαποί, αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 50, 42, 21 και 33 ετών και ένας 35χρονος ημεδαπός, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, καθώς πρόκειται για ανδρόγυνο και τα δυο ανίψια τους.

Πώς ανακαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι κυμαίνεται στην χονδρική από 11 έως 33 εκατ. ευρώ, ενώ στην λιανική, εάν νοθευτεί και «σπάσει» σε μικρότερες δόσεις, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 175 εκατ. ευρώ.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024