Σεισμός στην Ιαπωνία: Δόνηση 6,6 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι
Ο σεισμός σημειώθηκε την ημέρα που άρχισε η δεύτερη φάση της ρίψης επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων της Φουκουσίμα στη θάλασσα
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών καταγράφτηκε στις 11:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 05:00 ώρα Ελλάδας) στον θαλάσσιο χώρο 550 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο, κοντά στο νησί Τορισίμα, σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία, με αποτέλεσμα να εκδοθεί έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο τσουνάμι ύψους ενός μέτρου στα νησιά Ιζού και είκοσι εκατοστών στην ηπειρωτική Ιαπωνία που βρέχεται από τον Ειρηνικό και στα νησιά Ογκασάουρα.
Στους κατοίκους απευθύνθηκε σύσταση να απομακρυνθούν από τις ακτές. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.
Το επίκεντρο του σεισμού
Ραδιενεργά ύδατα
Η Ιαπωνία συγκαταλέγεται στις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Ο σεισμός σημειώθηκε την ημέρα που άρχισε η δεύτερη φάση της ρίψης επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων από το κατεστραμμένο ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη θάλασσα.
Η διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO άρχισε να ρίχνει στον Ειρηνικό Ωκεανό την 24η Αυγούστου ποσότητες νερού που είχαν χρησιμοποιηθεί να ψυχθούν οι τρεις αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι (βορειοανατολική Ιαπωνία) οι οποίοι είχαν υποστεί τήξη μετά τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι του 2011.
Το εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι καταστράφηκε εξαιτίας του τσουνάμι που προκάλεσε φοβερός σεισμός 9,0-9,1 βαθμών στον Ειρηνικό την 11η Μαρτίου 2011. Ο σεισμός εκείνος ήταν ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ιαπωνίας και ο τέταρτος ισχυρότερος που έχει καταγραφεί την εποχή της σύγχρονης σεισμογραφίας, από το 1900.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ: Προπονήθηκαν κανονικά Πέλκας και Παβλένκα
- Ανδρουλάκης: Στέλνετε μήνυμα έμμεσης υποχώρησης σε ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων – Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τις συμβάσεις για την Κρήτη
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον 25χρονο στην Πολίχνη
- Ιράν: Μετεγκαταστάθηκε στο Μπακού η ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη
- The Expla-in Project: Πώς η οικονομία του πολέμου συνδέει τις συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία;
- Τα καφενεία των χωριών δεν κλείνουν: Η πρωτοβουλία Δημάρχου για να τα κρατήσει ανοικτά



