Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβίωσε και έκλεισε… ντέρμπι με την Γκοφ η Σακκαρη (2-1)

Επιβίωσε και έκλεισε… ντέρμπι με την Γκοφ η Σακκαρη (2-1)

Η Μαρία Σάκκαρη αν και ίδρωσε κόντρα στην Σινγιού Γουάνγκ στο Πεκίνο κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά και να κλείσει ραντεβού με την Κόκο Γκοφ.

Άλλη μία νίκη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά China Open του Πεκίνου, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα τενίστρια, παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, επικράτησε της Κινέζας Σινγιού Γουάνγκ (Νο 37 στην παγκόσμια κατάταξη) 6-4, 2-6, 6-3 σε 2 ώρες και 31 λεπτά και έκλεισε… ραντεβού στην οκτάδα με την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ.

Δυσκολεύτηκε, έκανε λάθη, άλλα έδειξε χαρακτήρα

Η Σάκκαρη δεν είχε καλό ρυθμό στο σερβίς της (με εξαίρεση το τρίτο σετ), έκανε αρκετά λάθη και είχε χαμηλό ποσοστό αξιοποίησης των ευκαιριών για break (μόλις 3/12), όμως ακόμη κι έτσι βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο ξεκίνημα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κρατήσει το σερβίς της στα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και με break προηγήθηκε 5-3. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το πρώτο σετ μπολ και η Γουάνγκ μείωσε σε 5-4, αλλά «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της Κινέζας και πήρε το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό της, «έβγαλε» πολλά νεύρα και επέτρεψε στη Γουάνγκ να κυριαρχήσει και να επικρατήσει μάλλον εύκολα με 6-2. Στο κρίσιμο σημείο, όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηρέμησε, βελτιώθηκε αισθητά στο σερβίς και έκανε νωρίς (4ο γκέιμ) το break, για να κρατήσει άνετα στη συνέχεια το προβάδισμα ως το 5-2.

Έχασε δύο ματς μπολ στο σερβίς της αντιπάλου της (από 15-40 η Κινέζα πήρε τέσσερις σερί πόντους) και άλλα δύο στο δικό της σερβίς, βρέθηκε αντιμέτωπη με break point, αλλά βρήκε τις απαντήσεις και με τρεις διαδοχικούς πόντους «σφράγισε» τη νίκη της.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024