Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναγιώτης Βαλασόπουλος: «Χρέος μας να μην αφήσουμε την Μεγαλόπολη να μείνει ουραγός»

Παναγιώτης Βαλασόπουλος: «Χρέος μας να μην αφήσουμε την Μεγαλόπολη να μείνει ουραγός»

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Παναγιώτης Βαλασόπουλος καταθέτει την άποψη του για το μέλλον της Μεγαλούπολης.

Μεταλιγνιτική περίοδος: το νέο στοίχημα της Μεγαλούπολης, είναι το κρίσιμο ζήτημα που αναλύει ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμού του Δημήτρη Πτωχού «Η Πελοπόννησος Μπροστά».

Η Μεγαλούπολη άλλωστε αποτελεί ουσιαστικά τον βασικό «δείκτη» μιας συνολικής αλλαγής στο πεδίο της ενέργειας. Ο κ. Βαλασόπουλος ικανός επιστήμονας στο τομέα των οικονομικών έχει καταρτήσει έναν οδικό χάρτη ενεργειών για την επόμενη μέρα:

«Εδώ και χρόνια ήταν γνωστό σε όλους μας ότι στο εγγύς μέλλον τα λιγνιτικά πεδία στην χώρα μας, στην πλειονότητα τους θα κλείσουν και το ενεργειακό μοντέλο της θα πρέπει ν αλλάξει. Σήμερα η σελίδα γύρισε. Χρέος μας να μην αφήσουμε την Μεγαλόπολη να μείνει ουραγός και άλλη μια ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη.

Εκμεταλλευόμενοι το σύνολο των δυνατοτήτων, των ευκαιριών και τις σύγχρονες εξελίξεις της αγοράς οφείλουμε να αντισταθμίσουμε το ηθικό και υλικό κόστος που η τοπική κοινωνία για δεκαετίες κατέβαλε, διαβιώνοντας σε ένα επιβαρυμένο, υποβαθμισμένο περιβάλλον . Το μεγάλο στοίχημα είναι πώς οι παλιοί θα συνεχίσουν να ζουν στην περιοχή και οι νέοι δεν θα φύγουν.

Άξονες δράσεις

Οφείλουμε με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο να αναδείξουμε την ανάγκη εφαρμογής ενός ολιστικού, ρεαλιστικού και δίκαιου σχεδίου ανάπτυξης, εστιασμένης στις εξής κατευθύνσεις :

  • Πολιτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης.
  • Προγράμματα αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, δενδροφυτεύσεων, προστασίας της βιοποικιλότητας, διασφάλιση της οικολογικής αξίας βιοτόπων στις ευρύτερες περιοχές των εγκαταστάσεων των σταθμών και των ορυχείων.
  • Διαχείριση των αποβλήτων και αλλαγή χρήσης των εναπομενόντων παγίων εγκαταστάσεων.
  • Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου, Ταμείου Ενίσχυσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, ενίσχυση αναπτυξιακών δράσεων με την την παροχή κινήτρων πενταετούς διάρκειας για την απορρόφηση του τοπικού εργατικού δυναμικού κ.ά.
  • Ένταξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της διαρθρωτικής ανεργίας της περιοχής, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού.
  • Ενίσχυση των επενδύσεων Κυκλικής Οικονομίας, που έχουν μεγάλη πολλαπλασιαστική επίδραση στις τοπικές αλυσίδες αξίας και υψηλό δείκτη εργασίας σε συνάφεια με τις δεξιότητες του πληττόμενου δυναμικού της περιοχής.
  • Ενίσχυση συνεργατικών μοντέλων για ΑΠΕ, μέσα από ενεργειακές κοινότητες.
  • Ενίσχυση της εκπαίδευσης (δημιουργία πειραματικών σχολείων- νηπιαγωγείων, χρηματοδοτήσεις πανεπιστημίων και συνέργειες με ερευνητικά ιδρύματα).
  • Δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και ανάπτυξη υφιστάμενων (π.χ. πίστα moto cross ) για την φιλοξενία αθλητικών αγώνων διεθνούς εμβέλειας.
  • Kατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας ΑΜΕΑ, δημιουργία-φιλοξενία του Μεσογειακού Κέντρου παραολυμπιακών αθλημάτων.
  • Δράσεις ανάδειξης των μνημείων και της ιστορικής- πολιτιστικής κληρονομιάς (π.χ. Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης),ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, δημιουργία μουσικών ακαδημιών.
  • Δημιουργία υποδομών εναλλακτικού τουρισμού.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024