Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έργα παντού προς όφελος του δημότη είναι το μέλλον της Τρίπολης σύμφωνα με τον Δήμαρχο

Έργα παντού προς όφελος του δημότη είναι το μέλλον της Τρίπολης σύμφωνα με τον Δήμαρχο

Ο Κώστας Τζιούμης, Δήμαρχος Τρίπολης, μίλησε στο in.

Η Τρίπολη έχει «πάρει μπροστά» και παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση που «επιτέθηκε» σφόδρα στις δημοτικές αρχές και τους μετέφερε ένα πρωτόγνωρο βάρος, ο Δήμος Τριπόλεως προόδευσε. Το in μίλησε με τον Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη και για αυτή την θητεία όσο και την επόμενη εφόσον ανανεώσει την εμπιστοσύνη των δημοτών προς το πρόσωπο του.

Ποια θεωρείτε τα βασικά σημεία αναφοράς την προηγούμενη τετραετία κ. Τζιούμη; 

Θα αναφέρω κάποια από όσα πραγματοποιήσαμε στην θητεία μας και είναι επιγραμματικά:

  • Εντάξαμε την Τρίπολη στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Έτσι, ενισχύσαμε σημαντικά τις δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, με τις πρώτες μεγάλες επενδύσεις να καταγράφονται ήδη.
  • Αποκατάσταση Εμβληματικών Κτιρίων. Ύστερα από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης, κάναμε πράξη την αποκατάσταση των πιο εμβληματικών κτιρίων στον Δήμο μας.
  • Πλατεία Αγίου Βασιλείου, δημιουργώντας ένα κομψοτέχνημα στην καρδιά της πόλης μας.
  • Κοινωνικές Υπηρεσίες για Όλους: α)ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία. β) Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Τρίπολη, για συμπολίτες που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει. γ)Κέντρο κοινότητας, μία δομή που προσφέρει υπηρεσίες σε κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας αλλά και σε πολίτες γειτονικών δήμων.  δ) Υλοποιούμε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ύψους 4.510.000€.

Τι να αναμένουν οι συμπολίτες σας την επόμενη πενταετία; 

Έργα παντού:

Ολοκληρώνουμε αυτό που ξεκινήσαμε και εξασφαλίσαμε ήδη χρηματοδότηση 20.000.000€ για να λάμψει ο Δήμος μας ακόμα περισσότερο:

  • Εκμεταλλευόμαστε τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Νέο ΕΣΠΑ, ταμείο Ανάκαμψης, ΒΑΑ).
  • Υποβάλλαμε πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την πρώην ιδιοκτησία Μπιτσάνη.
  • Υποβάλλουμε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο, για την ανάπλαση της πλατείας Βαλτετσίου και τον εκσυγχρονισμό της λαϊκής αγοράς.
  • Προωθούμε την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού της Τρίπολης.

Σχετικά με το μείζων ζήτημα των κοινωνικών υπηρεσιών που είδαμε πόσο κρίσιμος παράγοντας για την ομαλή διαβίωση τόσο κατά την διάρκεια της πανδημίας όσο και της ενεργειακής κρίσης είναι. Στη νέα μας θητεία λοιπόν, έχουμε βάλει στόχο μία πιο ανθρώπινη πόλη. Οι σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και ένταξης, βρίσκονται στο επίκεντρο της αποστολής μας. Σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το νέο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών και δομών στήριξης των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας.

Επιχειρηματικότητα

Έχουμε επίσης καταρτίσει μια δέσμη δράσεων για την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις όπως:

  • Δημιουργία Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
  • Αξιοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση & άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων – πληροφόρηση των πολιτών για τις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις που μπορούν να συμμετέχουν.
  • Αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής.
  • Αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την ανάδειξη της Τρίπολης σε LogisticsHub της Πελοποννήσου.
  • Διοργάνωση Ετήσιου Διαγωνισμού – Βραβείων Επιχειρηματικών ιδεών για νέους, μαθητές, φοιτητές, νέους επιστήμονες.
  • Συστηματική προβολή των εμπορικών επιχειρήσεων με χρήση ψηφιακών εφαρμογών – Open Mall2.
  • Υποστήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων εστίασης, στο πλαίσιο ανάδειξης της Τρίπολης ως οινικού / γαστρονομικού προορισμού.

Αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό αγκαλιάζουμε την τεχνολογία καθώς ψηφιοποιούμε τον Δήμο μας για λιγότερη γραφειοκρατία.

Ήδη υποβάλαμε σχετική πρόταση προϋπολογισμού άνω του 1.300.000 € στο ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί το 2024 και στοχεύουμε στη δημιουργία εφαρμογών για ενημέρωση, διεκπεραίωση αιτημάτων χωρίς φυσική παρουσία και δημιουργία Ψηφιακού Δημοτικού Χάρτη και εφαρμογών που θα εξυπηρετούν τους επισκέπτες μας, παρέχοντας πληροφορίες για υπηρεσίες, αξιοθέατα, διαμονή κλπ.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στη θητεία σας μέχρι σήμερα; 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αυτή την τετραετία ήταν αναμφίβολα η πανδημία και στη συνέχεια  ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και αργότερα η κρίση ακρίβειας.

Από όλα αυτά επηρεάστηκαν ιδιαίτερα η διάρθρωση των εσόδων, η έκταση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και οι επιχορηγήσεις  τους, οι οποίες καθυστέρησαν σημαντικά την ολοκλήρωση των έργων.

 Ποιο το ύψος των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων απορροφήθηκαν από τον Δήμο; 

40 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που απορροφήθηκε ως σήμερα στον Δήμο Τρίπολης.

Είναι θωρακισμένη η Τρίπολη και οι οικισμοί που είναι στα διοικητικά όρια ευθύνης σας από έντονα καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές Δήμαρχε;

Η ασφάλεια όλων, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Στόχοι μας:

  • Ο καθορισμός σχεδίου λειτουργίας – συνεργασίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου σε κάθε δεδομένη κατάσταση (πυρκαγιά, πλημμύρες, χιονόπτωση), σε ψηφιακή εφαρμογή ώστε να είναι άμεσα εφαρμόσιμο από όλους τους εμπλεκόμενους.
  • Προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού καμερών, drones για την έγκαιρη ειδοποίηση, κατά την έναρξη επικίνδυνων φαινομένων.
  • Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή και συνέχιση των προσπαθειών για χρηματοδότηση νέων έργων.
  • Θεσμοθέτηση ετήσιας 6ωρης εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες με αντικείμενο την πολιτική προστασία.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024