Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να γίνει «παραγωγός» ρεύματος θέλει ο Δήμος Τρίπολης

Να γίνει «παραγωγός» ρεύματος θέλει ο Δήμος Τρίπολης

Ο Δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, αποκάλυψε σε διαδικτυακό του διάλογο με κατοίκους, πως σύντομα ο Δήμος θα αποκτήσει ενεργειακή κοινότητα με στόχο την μείωση του κόστους ενέργειας.

Σε μια συμπερίληψη των όσων προγραμματίζονται να γίνουν στη πόλη, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης σε διαδικτυακή συζήτηση του με δημότες.

Ξεχώρισε φυσικά το θέμα αδειοδότησης της ενεργειακής κοινότητας που σχεδιάζεται σε μια περίοδο που δήμους και νοικοκυριά απασχολεί έντονα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. «Έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας Τρίπολης.  Περιμένουμε από την Αποκεντρωμένη την έγκριση των όρων σύνδεσης, ώστε ο Δήμος να γίνει παραγωγός ρεύματος. Στόχος είναι να μειώσουμε το κόστος ενέργειας και να καταναλώνουμε ρεύμα που παράγεται από τον ήλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά κατόπιν ερώτησης από δημότη.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη η μελέτη για την δημιουργία Πανεπιστημίου στη περιοχή, το οποίο κατά δήλωση του έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και απομένει η απαλλοτρίωση των εκτάσεων που πρόκειται να κατασκευαστεί κατόπιν φυσικά του ορισμού του ύψους της αποζημίωσης προς τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων, για το οποίο θα αποφανθούν τον Σεπτέμβριο τα δικαστήρια.

Αναφέρθηκε ακόμη στη προμήθεια των νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων σε συνδυασμό με τους σταθμούς φόρτισης που θα μπούνε σε πολυσύχναστα σημεία της Τρίπολης. Στο πολύ σοβαρό ζήτημα των αγροτικών δρόμων, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως πολύ σύντομα όλοι οι δρόμοι θα έχουν βελτιωθεί διευκολύνοντας την πρόσβαση των κατοίκων.

Συζήτηση υπήρξε και για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με τον δήμαρχο να υποστηρίζει πως έχει βοηθήσει πολύ στην αποσυμφόρηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το κέντρο έχει ανασάνει». Παράλληλα αποκάλυψε πως σύντομα ο Δήμος Τρίπολης θα νοικιάσει οικόπεδα προκειμένου να αξιοποιηθούν ως δημοτικά πάρκινγκ.

Τέλος, μια καλή είδηση που αφορά τον Πολιτισμό, είναι η δημιουργία του «Ψηφιακού Μουσείου Αγώνα» το οποίο θα συμβασιοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο όπως είπε και πρόκειται να κατασκευαστεί στο Πετροπούλειο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024