Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρωμιάρηδες να πάθετε καρκίνο: ΕΔΕ για φερόμενη ανάρτηση μίσους αστυνομικού

Βρωμιάρηδες να πάθετε καρκίνο: ΕΔΕ για φερόμενη ανάρτηση μίσους αστυνομικού

Αστυνομικός που υπηρετεί στο Ηράκλειο Κρήτης αναμένεται να περάσει από ΕΔΕ εξαιτίας υβριστικής ανάρτησης με γλώσσα μίσους κατά των ατόμων της κατάληψης του Ευαγγελισμού.

ΕΔΕ κατά αστυνομικού με ταυτόχρονη διερεύνηση της καταγγελίας του πως έπεσε θύμα hacking από ομάδες που τον έχουν στοχοποιήσει αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία. Στον αντίποδα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως περισσότεροι αστυνομικοί έπεσαν θύματα hacking, ανάμεσά τους και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η πόλη είναι δική μας. Καρκίνος στα σπίτια σας

Το χρονικό του νέου περιστατικού

Η ανάρτηση με την γλώσσα μίσους που στοίχισε στον αστυνομικό την Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Διαταγή για διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έχει προκαλέσει ανάρτηση σε λογαριασμό αστυνομικού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook στην οποία γίνεται χρήση γλώσσας μίσους σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης Ευαγγελισμός στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμός» που κρατούσε περίπου 22 χρόνια πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 30ής Σεπτεμβρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο κτίριο, προχωρώντας στη σύλληψη 10 ατόμων που βρίσκονταν εντός του χώρου, ενώ ο χώρος που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σφραγίστηκε και φυλάσσεται από την αστυνομία.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως χακαρίστηκε ο λογαριασμός του και πως θα προβεί σε μηνύσεις.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως χακαρίστηκε ο λογαριασμός του στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης και πως δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση. Θέση πήρε και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης κάνοντας μάλιστα λόγο πως χάκαραν περισσότερους αστυνομικούς.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία περιέχουν δηλώσεις-σχόλια υβριστικού και απαξιωτικού περιεχομένου από προσωπικούς λογαριασμούς αστυνομικών που αφορά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε την 30.09.2023, όπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Βέβαια, το σίριαλ δεν τελειώνει εδώ.

Διαρροές φίλα προσκείμενες στον αστυνομικό κάνουν λόγο πως στοχοποιείται επειδή ήταν μέλος/φίλος της Χρυσής Αυγής (εξαρτάται την διαρροή), κάτι που δεν ήταν μέχρι τώρα εφικτό να ταυτοποιηθεί αν αληθεύει, αν αποτελεί υπεράσπιση ή αν τον στοχοποιεί περαιτέρω. Βέβαια οι χάκερ δεν θα μπορούσαν να μεταχρονολογήσουν ποστ στο Facebook.

Στην ανάρτησή με φωτογραφία του, χρησιμοποιείται υβριστική γλώσσα ευχόμενος καρκίνο στους συλληφθέντες και τα άτομα που υπερασπίζονταν την ύπαρξη της κατάληψης. Στη φωτογραφία ο αστυνομικός ποζάρει μπροστά από μια από τις σφραγισμένες πόρτες ενώ αριστερά και δεξιά της σκάλας διακρίνονται δύο αστυνομικές ασπίδες των ανδρών των ΜΑΤ. Να αναφέρουμε πως ο αστυνομικός είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Πληροφορίες μας αναφέρουν (σ.σ. χωρίς να αποτελεί τεκμήριο ενοχής ή αθωότητας) πως οι πρώτοι που είδαν την εν λόγω ανάρτηση ήταν συνάδελφοί του αστυνομικοί οι οποίοι και έφριξαν. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός το πώς χακαρίστηκε ο λογαριασμός σύμφωνα με τον ισχυρισμό του ίδιου στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν μπόρεσε να το ρίξει μέχρι σήμερα που η φωτογραφία κυκλοφόρησε ευρέως από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσω λογαριασμών με δεσμούς με την Κρήτη.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024