Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοΐδης: Δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, έληξε η θητεία του

Χρυσοχοΐδης: Δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, έληξε η θητεία του

Τι σχολίασε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου για τα περί παραίτησής του

Δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ αλλά έληξε η θητεία του, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας από τη Βουλή στην πρωινή ανακοίνωση του Δημήτρη Φιλίππου που έκανε λόγο για παραίτησή του από τον Οργανισμό που υποβλήθηκε στον πρωθυπουργό.

«Δεν αντιλαμβάνομαι τα περί παραίτησης»

«Έληξε η θητεία του στις 30 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς δεν ξέρω από πού παραιτήθηκε. Εγώ σας λέω επίσημα ότι 30/9 έληξε η θητεία του και δεν πρόκειται η θητεία αυτή να ανανεωθεί. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι αυτά τα περί παραίτησης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Φιλίππου: Υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλίππου είχε αναφέρει σε ανάρτησή-ανακοίνωσή του πως υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του ώστε να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. «Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ», είχε αναφέρει και πρόσθεσε πως:

«Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια, πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρείχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του Προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς, όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ. Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για τη σημαντική τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024