Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο διπλωματικό κρας τεστ για τον Κασσελάκη

Πρώτο διπλωματικό κρας τεστ για τον Κασσελάκη

Το πρώτο ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Από σήμερα ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει τις συναντήσεις του στην Κύπρο με κορυφαία εκείνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Είναι το πρώτο του ταξίδι ως Πρόεδρος και ενώ έχει προηγηθεί το λεκτικό ατόπημά του για «κρατίδιο» όλα τα φλας είναι πάνω του και μαζί και η πρώτη σημαντική δοκιμασία αφού το Κυπριακό είναι σταθερά ένα μείζονος σημασία θέμα για τον Ελληνισμό.

Στο πρώτο του ταξίδι τον συνοδεύει ο έμπειρος διπλωματικός σύμβουλος και του Τσίπρα Βαγγέλης Καλπαδάκης- μετέβη από την Θεσσαλονίκη στην Λευκωσία- που έχει ως έναν βαθμό την ευθύνη της προετοιμασίας του πρωτου αυτού ταξιδιού ενώ ως γνωστόν είχε προηγηθεί μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για την ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί ειδικότερα που διεκόπησαν στον Κραν Μοντανά.

Κρίσιμες συναντήσεις

Κάτι που ανέπτυξε το ενδιαφέρον και αναζωπύρωσε τις πληροφορίες που θέλουν τον Κασσελάκη να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά που πρωταγωνίστησε εξάλλου στις τότε διαπραγματεύσεις επί ημερών κυβέρνησης Τσίπρα.

Προηγήθηκε πάντως και μια συνέντευξη του Κασσελάκη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (στον συνάδελφο Αδάμο Ζαχαριάδη) όπου επαναλαμβάνει την ανάγκη επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το σημείο που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά.

Το πρώτο ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο

Στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

Εδώ όπως λένε οι γνώστες των διπλωματικών, έχει ενδιαφέρον πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά και για στήριξη των ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) ενώ δίνουν βάρος στην επίσκεψη που θα κάνει στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους» (σ.σ αγνοούμενους είχαν και οι δύο μεριές με περισσότερους προφανώς η ελληνική και ελληνοκυπριακή μεριά).

Οι κόκκινες γραμμές

Έχει ενδιαφέρον πως και στην προαναφερόμενη συνέντευξη αλλά και στα όσα ο Στέφανος Κασσελάκης μοιράζεται με τους συνομιλητές του ότι προτίθεται να διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ πατριωτικής και προοδευτικής γραμμής και με έμφαση στα θέματα κοινωνικής δικαοσύνης και Δημοκρατίας.

Με μια γραμμή που υπογραμμίζει την αποτρεπτική στιγμή του 2018 επί ημερών Τσίπρα και Ευάγγελου Αποστολάκη με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρπαρός αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών- που ήταν και το πρώτο βίντεο του Κασσελάκη για την υποψηφιότητά του για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι γνωρίζουν τις κινήσεις του μιλούν για στρατηγική με κόκκινες γραμμές στα ελληνοτουρκικά αλλά και με αποστάσεις από τον εθνικισμό- σωβινισμό. Στέκονται δε στην κατάθεση στεφάνου αύριο Πέμπτη στο Μνημείο Hρωομαρτύρων Καβάζογλου-Μισιαουλή μαζί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου. Τα δύο στελέχη της ΠΕΟ και του ΑΚΕΛ (που μάχονταν για την συμφιλίωση της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς) στις 11 Απρίλη του 1965 δολοφονήθηκαν από την τουρκοκυπριακή φασιστική οργάνωση ΤΜΤ.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024