Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σημαντικά έργα άλλαξαν τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου - Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου απάντησε στις ερωτήσεις του in

Σημαντικά έργα άλλαξαν τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου – Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου απάντησε στις ερωτήσεις του in

Σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις έγιναν στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου και έπεται συνέχεια.

Σε μια πολύ δύσκολη τετραετία με την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, το in θέλησε να μάθει από τον έμπειρο και πετυχημένο Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, αφού εκλέγεται ήδη τρεις συνεχόμενες φορές και διεκδικεί ακόμη μία, τι κατόρθωσε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να πράξει στο Δήμο που διοικεί και φυσικά τι σχεδιάζει για το μέλλον εφόσον επανεκλεγεί.

Κύριε Ευθυμίου, θα θέλαμε να αναφερθείτε συγκεκριμένα στα σημαντικότερα θέματα που έχετε θέσει για τη νέα δημοτική περίοδο, αφού βέβαια οι πολίτες του Δήμου σας σας εκλέξουν για τέταρτη συνεχή φορά. Ας ξεκινήσουμε με τα έργα και τις αναπλάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη σας.

Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία σας και να δηλώσω ότι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα διεκδικήσουμε την ψήφο του κάθε συμπολίτη μας για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους. Θα αναφερθώ σε μερικά από τα  σημαντικά θέματα των έργων:

  • Ξεκίνησε το έργο της διαμόρφωσης σε ΚΑΠΗ του ισογείου και του Α΄ ορόφου στο κτίριο της οδού Τιμόθεου Ευγενικού στον Ταύρο (ΟΧΕ με Δήμο Αθήνας, προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ). Το κτίριο θα μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο με χώρους αναψυχής, ιατρείων, φυσικοθεραπευτήριο, προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ, με ανελκυστήρα και υπερσύγχρονο εξοπλισμό.
  • Μία σημαντική παρέμβαση στον Ταύρο, που υλοποιείται, είναι η ανάπλαση των προσφυγικών και η αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου. Έργο προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Περιλαμβάνονται: παιδική χαρά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, δημιουργία κοινόχρηστου χώρου ξεκούρασης  με στέγαστρα, δημιουργία χώρου υπαίθριας άσκησης με τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, διαμόρφωση χώρου για πλήρη και ασφαλή πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. και άλλες σημαντικές διαμορφώσεις.
  • Ξεκινάει μία εμβληματική παρέμβαση, η ανάπλαση και η αναβάθμιση της παρακηφίσιας περιοχής του Μοσχάτου, προϋπολογισμού 4,9 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Έτσι, θα πετύχουμε την αναζωογόνηση της υποβαθμισμένης από το αντιπλημμυρικό έργο περιοχής και την κατασκευή της υπέργειας Λεωφόρου στον Κηφισό ποταμό, την περιβαλλοντική προστασία και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της περιοχής.
  • Ξεκίνησε το μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε Μοσχάτο και Ταύρο προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ από πόρους του Δήμου και του Ταμείου Ανάκαμψης.
  • Διεκδικούμε αποφασιστικά την εγκατάσταση Δημοτικού κολυμβητηρίου στο χώρο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Κύριε Δήμαρχε έχω την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δυσκολεύεται στη διαχείριση της καλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, είτε λόγω έλλειψης πόρων, είτε προσωπικού. Να τονίσουμε επίσης πως τα περισσότερα σχολεία φτιάχτηκαν πολλά χρόνια πίσω και σε πολλούς Δήμους αγνοούνται και τα σχέδια τους και οι προδιαγραφές, σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί Πως είναι η κατάσταση των σχολείων στο  Δήμο σας;

 

Η Δημόσια Εκπαίδευση αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα και είμαστε πάντα δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ενώ αντιδρούμε πάντα στη συγχώνευση σχολικών μονάδων. Τα σχολεία μας αποτελούν τη μέγιστη προτεραιότητα γιατί πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία. Θα σας αναφέρω μερικές από τις παρεμβάσεις μας που πραγματοποιήθηκαν για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς:

  • Ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος μη Δομικής Τρωτότητας και έχουν παραδοθεί στα σχολεία τα σχέδια έκτακτης ανάγκης (ΣΕΑ).
  •  Εκδόθηκαν τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ηλεκτρολογικά και όλα τα σχολεία έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό πυρόσβεσης.
  • Υλοποιούνται συνεχώς ενεργειακές αναβαθμίσεις  και έργα  ανακατασκευής των αύλειων  χώρων.
  • Προμηθεύσαμε στα σχολεία σύγχρονους υπολογιστές για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών
  • Ολοκληρώθηκαν τα έργα προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ στα σχολεία του Δήμου.
  • Όλα τα σχολεία της β/ βάθμιας εκπαίδευσης είναι εξοπλισμένα με απινιδωτές ενώ τοποθετήθηκαν 59 νέες κλιματιστικές μονάδες σε αίθουσες σχολείων.
  • Αντικαταστάθηκαν όλες οι μπασκέτες στα σχολεία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι μαζί με τα σχολεία, αναβαθμίζουμε συνεχώς και τις παιδικές χαρές του Δήμου μας, που είναι όλες πρότυπες, ώστε να είναι ασφαλείς  για τα παιδιά με νέα όργανα και παιχνίδια.

Κύριε Δήμαρχε σε τι βαθμό τα έχετε καταφέρει στο δύσκολο τομέα της καθαριότητας και του περιβάλλοντος;

Αναβαθμίζουμε συνεχώς την ποιότητα της καθημερινής ζωής των συμπολιτών στη καθαριότητα και στο περιβάλλον:

  • Εκσυγχρονίσαμε το στόλο καθαριότητας συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 εκ. ευρώ, με εργασίες ανακατασκευής σε τρία απορριμματοφόρα οχήματα και στην μετατροπή ενός παλιού απορριμματοφόρου σε φορτηγό. Επίσης,  παραλάβαμε ένα ελαστικοφόρο φορτωτή πλάγιας ολίσθησης,  ένα νέο υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα (γερανό), ένα σύγχρονο φορτωτή (εκσκαφέα),  τρία ημιφορτηγά, ένα απορριμματοφόρο, τρεις αναρροφητικές σκούπες και ένα υδροφόρο όχημα. Παραλάβαμε, επίσης, ένα τριαξονικό φορτηγό με γερανό και αρπάγη και δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων.
  • Τοποθετήσαμε Νέο Σύστημα Υπογειοποιημένων Κάδων Απορριμμάτων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους και ανανεώσαμε τους κάδους απορριμμάτων της ανακύκλωσης
  • Παραλάβαμε τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και 110 «καφέ» κάδους από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Αποκτήσαμε τρία νέα σύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες μας στις μετακινήσεις τους ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

 

«Είμαστε πρωτοπόροι στον ψηφιακό μετασχηματισμό»

Κύριε Ευθυμίου ο Δήμος σας σε ποιο επίπεδο βρίσκεται σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες;

 Οι νέες τεχνολογίες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι τα πεδία που με ενδιέφεραν από την εποχή που έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και φυσικά συνεχίζεται με μεγαλύτερο ακόμη ενδιαφέρον στο Δήμο μας.  Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών και των καινούργιων εργαλείων για «πράσινες», «έξυπνες» και ψηφιακές πόλεις.

Είμαστε πρωτοπόροι με :

  • την ανάπτυξη του συνεργατικού πυκνού δικτύου Social WiFi προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο,
  • την υλοποίηση πρωτοποριακών εφαρμογών για portal ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,
  • τον αυτόματο ψηφιακό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη για εξυπηρέτηση των πολιτών,
  • την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για πληροφόρηση και υποβολή αιτημάτων στον Δήμο,
  • την παρουσίαση του δημοτικού μας έργου σε πραγματικό χρόνο σε διαδραστικό χάρτη,
  • την επέκταση του δικτύου ασύρματης πρόσβασης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Αναφορικά με τις εφαρμογές μείωσης του περιβαλλοντικού σας αποτυπώματος τι έχετε προχωρήσει;

Στις δεσμεύσεις μας έχουμε  περιγράψει με τίτλο «Ανακύκλωση και δράσεις για την κλιματική αλλαγή» ένα σύνολο σημαντικών παρεμβάσεων όπως είναι:

  • το πράσινο σημείο, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στα δημοτικά κτίρια,
  • τα συστήματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης,
  • τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας,
  • την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου,
  • την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων κλπ.

Επενδύουμε σε νέες αναδυόμενες τεχνολογίες έχοντας υλοποιήσει πιλοτικά την πρώτη εφαρμογή blockchain crowd DLT στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της διαφάνειας και λογοδοσίας.

  • Χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές για τη διαχείριση και την ασφαλή διακίνηση εγγράφων και πληροφοριών, όντας ο πρώτος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας που υιοθέτησε παρόμοιες τεχνολογίες.
  • Αξιοποιούμε ψηφιακή εφαρμογή για τη συνεχή πληροφόρηση των δημοτών και ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα myKEPlive, με το Κ.Ε.Π. του Δήμου μας στον Ταύρο, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας εξ αποστάσεως.
  • Ξεκινήσαμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RINNO για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας προσφυγικής πολυκατοικίας στον Ταύρο με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα HORIZON της Ε.Ε., ως ένα από τα πρώτα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης

Για το επόμενο διάστημα, τα μέτρα που θα λάβουμε στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα είναι ακόμη πιο ρηξικέλευθα καθώς τα συνθήματα όπως είναι το «σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά», «το λιγότερο είναι περισσότερο» γίνονται ξανά επίκαιρα.

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024