Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος: Όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχει ο Άνθρωπος

«Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος: Όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχει ο Άνθρωπος

Η κακοκαιρία που πέρασε από τη χώρα άφησε πολλές ανοιχτές πληγές και εκεί βρέθηκε και βρίσκεται η Κωτσόβολος με έναν συνδυασμό δράσεων για την υποστήριξη των πληγέντων.

Ήταν 4 Σεπτεμβρίου όταν η πρωτοφανής  κακοκαιρία Ντάνιελ έπληξε τη χώρα, με μεγάλο της θύμα το θεσσαλικό κάμπο και τις γύρω περιοχές. Εικόνες βιβλικής καταστροφής έκαναν το γύρο του διαδικτύου και της τηλεόρασης, αφήνοντας όλους μας άφωνους και μουδιασμένους. Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν μέσα σε λίγες ώρες έχει καταστραφεί όλο του το βιός και έχει κινδυνέψει η ζωή της οικογένειάς του; Πώς και πόσο σύντομα μπορεί μία περιοχή να συνέλθει μετά από μία τέτοια καταστροφή; Σκεφτείτε ότι σύμφωνα με την υπηρεσία FloodHub του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έφτασαν τα 870.000 στρέμματα, με το 90%  αυτών περίπου να είναι αγροτικές εκτάσεις.

Σε αυτές τις ακραίες στιγμές για την Ανθρωπότητα είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Όσο υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, η ελπίδα δεν χάνεται και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Μία τέτοια δράση είναι και το «Δεύτερο Σπίτι» που δωρίζει ηλεκτρικές συσκευές πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας  στις πληγείσες περιοχές. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Κωτσόβολος.

Η δράση αυτή μπορεί να δώσει μία ανάσα στους πιο ευπαθείς οικονομικά συμπολίτες μας, που δεν ξέρουν από που να πρωτο-αρχίσουν την αποκατάσταση των ζημιών και την επιστροφή σε μία πρώτη κανονικότητα. Μάλιστα, προ ολίγων ημερών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέχει ειδικές τιμές σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων, με επιπλέον όφελος ακόμα και στις ήδη υπάρχουσες προσφορές. Συγκεκριμένα: 20% επιπλέον όφελος σε οικιακές συσκευές, έως 10% επιπλέον όφελος σε προϊόντα τεχνολογίας, 30% επιπλέον όφελος σε υπηρεσίες προστασίας Total Support Insurance, καθώς και δωρεάν μεταφορικά και υπηρεσίες εγκατάστασης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία είναι και οι άνθρωποί της που μόνοι τους συγκέντρωσαν πανελλαδικά για τους πληγέντες Δήμους 2.5  τόνους ειδών πρώτης ανάγκης. Παράλληλα με αυτό, η Κωτσόβολος φρόντισε και ήρθε σε επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς, στέλνοντας 100.000 εμφιαλωμένες συσκευασίες νερού, μεγάλες ποσότητες με είδη καθαρισμού, τρόφιμα και σχολικά, ενώ έχει διαθέσει φορτηγά για την πραγματοποίηση διανομών ειδών πρώτης ανάγκης στους Δήμους.

Επιστρέφοντας στο «Δεύτερο Σπίτι» που έχει κερδίσει πράγματι το ενδιαφέρον μας, μάθαμε ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος από την έναρξή του έχουν επωφεληθεί πάνω από 1300 οικογένειες με λευκές συσκευές όπως ψυγεία, κουζίνες και πλυντήρια ρούχων. Το εν λόγω κοινωνικό πρόγραμμα έχει ήδη κερδίσει τους καταναλωτές που βρίσκουν πολλούς λόγους για να το στηρίξουν και να γίνουν κομμάτι αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας.

Μία τέτοια πράξη άλλωστε έχει πολύ μεγαλύτερο εκτόπισμα από την ίδια και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε και με ποιο τρόπο μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτήν τη δράση;

Το «Δεύτερο Σπίτι» μας περιμένει και μας καλεί να προσφέρουμε το πλυντήριο, το ψυγείο ή κάποια συσκευή κουζίνας* που δεν χρειαζόμαστε, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στο νέο τους ξεκίνημα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε πηγαίνοντας σε ένα φυσικό κατάστημα, είτε καλώντας στο 210-2899999 δηλώνοντας το ενδιαφέρον για τη δωρεά μίας συσκευής, είτε τέλος μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος.

Η συνέχεια και ολοκλήρωση της διαδικασίας αφορά την Κωτσόβολος. Εμείς αφενός θα έχουμε κάνει πράγματι την καλή μας πράξη, ενώ παράλληλα η εταιρεία μας επιβραβεύει με δωροεπιταγή Κωτσόβολος αξίας 30€** για εξαργύρωση σε επόμενη αγορά μας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναλαμβάνει δωρεάν να παραλάβει τη συσκευή μας, να τη φροντίσει και αφού την απολυμάνει να τη διαθέσει σε μία ευάλωτη οικογένεια της Θεσσαλίας που τη χρειάζεται.

Αν θέλετε να γίνετε και εσείς μέρος του προγράμματος και να μάθετε περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», μπορείτε με ένα κλικ στο https://www.kotsovolos.gr/pages/second-home

*Το πρόγραμμα αφορά συσκευές κουζίνας, ψυγείου /ψυγειοκαταψύκτη και πλυντηρίου ρούχων, ενώ ο τόπος παραλαβής των συσκευών αυτών πρέπει να είναι σε Αττική, Χαλκίδα, Κόρινθο, Λιβαδειά, Θήβα και Άμφισσα

** για επόμενη αγορά άνω των 99 ευρώ

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024