Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα: Αυτός, αυτή και… 31 χρόνια γάμου

Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα: Αυτός, αυτή και… 31 χρόνια γάμου

«Μπορεί η αγάπη μας να μην είναι η τέλεια, αλλά είναι αληθινή και εμείς έχουμε δεσμευτεί σ’ αυτή»

Με αμοιβαίες αναρτήσεις το πάλαι ποτέ Πρώτο Ζευγάρι των Ηνωμένων Πολιτείων γιόρτασε την επέτειο για τα 31 χρόνια κοινού έγγαμου βίου του, και στους ξεχωριστούς προσωπικούς του λογαριασμούς στο Instagram.

Από την υποδοχή του κινέζου προέδρου, το 2017

Εκείνος, ο Μπαράκ Ομπάμα, έγραψε με γλυκύτητα και γενναιοδωρία, «ταγκάροντας» την αγαπημένη του σύντροφο στη ζωή, «Χαρούμενη επέτειο, γλυκιά μου! Μισέλ Ομπάμα, είσαι πανέξυπνη, ευγενική, αστεία και πανέμορφη – Κι εγώ είμαι πολύ τυχερός να σε αποκαλώ δικιά μου.»

Δεν δίσταζαν παρά τα πρωτόκολλα της προεδρίας του, να είναι εκδηλωτικοί και να εκφράζουν αμοιβαία την τρυφερότητά τους

Εκείνη, η Μισέλ Ομπάμα, από την πλευρά της, εξέφρασε την αγάπη της με τον δικό της τρόπο. «31 χρόνια και μια ολόκληρη ζωή να συνεχίσουμε. Λατρεύω να προχωράω στη ζωή με εσένα στο πλευρό μου, Μπαράκ Ομπάμα. Ευτυχισμένη επέτειο, γλυκέ μου!» έγραψε στην ανάρτησή της την οποία και διάνθισε με την απαραίτητη καρδούλα.

«Έχουμε τα θέματά μας, φυσικά, αλλά τον αγαπώ και μ’ αγαπάει, ακόμα, και όπως φαίνεται για πάντα.»

Από την τελετή ορκωμοσίας του, το 2009

Πέρυσι, οι δύο σύζυγοι είχαν γιορτάσει την 30η τους επέτειο γάμου με το να μοιράζονται φωτογραφίες από την ημέρα του γάμου τους. Φέτος, τα τρυφερά τους μηνύματα τα αντάλλαξαν, ανεβάζοντας και διαφορετικές φωτογραφίες ο καθένας τους που είναι μαζί αγκαλιασμένοι, σε γλυκά τετ-α-τετ.

Το ειδύλλιο και οι δυσκολίες

Οι Ομπάμα παντρεύτηκαν το 1992, μετά από μια σχέση τριών ετών. Συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Σικάγο, όπου η Μισέλ ανέλαβε να είναι η μέντορας του Μπαράκ το καλοκαίρι της μαθητείας του σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Στο βιβλίο της η Μισέλ Ομπάμπα, με τίτλο «The Light we Carry» («Το φως που φέρουμε») που κυκλοφόρησε το 2022, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν όλα μόνο ανθηρά στον πολυετή γάμο τους, αλλά πέρασαν και δύσκολες, σκληρές εποχές, μαζί με τις ευτυχισμένες τους ημέρες.

«Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν συμβουλές για τις σχέσεις. Θαυμάζουν τις φωτογραφίες που μας βλέπουν μαζί με τον Μπαράκ –όπου γελάμε, ή ανταλλάσσουμε μια ματιά, ο ένας δίπλα στον άλλον. Με ρωτούν πώς έχουμε καταφέρει να μείνουμε μαζί και ευτυχισμένοι για 30 χρόνια τώρα. Θέλω να του πω ‘’Ναι, ειλικρινά, είναι μια έκπληξη και για μας, επίσης, κάποιες φορές!’’ Και, πραγματικά δεν αστειεύομαι», έγραφε χαρακτηριστικά.

Ισχυρός δεσμός και προσωπικότητες

Η αλήθεια είναι ότι όποιος έχει παρακολουθήσει το ενδυναμωτικό ντοκιμαντέρ της Μισέλ Ομπάμα που αφορούσε την περιοδεία για την αυτοβιογραφία της, της ζωή της, αλλά και τη δράση της στις προεκλογικές εκστρατείες του Μπαράκ Ομπάμα, έχει διαπιστώσει πόσο ισχυρός και βαθύς είναι ο δεσμός τους. Πόσο δυναμικές επίσης προσωπικότητες είναι και οι δυο τους.

Όπως έγραψε η ίδια στο βιβλίο της, «Έχουμε τα θέματά μας, φυσικά, αλλά τον αγαπώ και μ’ αγαπάει, ακόμα, και όπως φαίνεται για πάντα. Μπορεί η αγάπη μας να μην είναι η τέλεια, αλλά είναι αληθινή και εμείς έχουμε δεσμευτεί σ’ αυτή».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024