Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπουρκίνα Φάσο: 25% των σχολείων κλειστά λόγω έξαρσης των βίαιων συγκρούσεων

Μπουρκίνα Φάσο: 25% των σχολείων κλειστά λόγω έξαρσης των βίαιων συγκρούσεων

Η UNICEF εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις αρχές και άλλους εταίρους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση μέσω ραδιοφωνικών μαθημάτων.

Οι βίαιες συγκρούσεις και η ανασφάλεια στην Μπουρκίνα Φάσο κρατούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και 31.000 δασκάλους μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας, σήμερα πρώτη ημέρα του σχολικού έτους, όπως ανακοίνωσε η UNICEF.

«Το να υπάρχουν τόσα παιδιά χωρίς δυνατότητα να επιστρέψουν στο σχολείο λόγω βίας και ανασφάλειας είναι πολύ ανησυχητικό» σχολίασε ο Τζον Άγκμπορ από την UNICEF.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του σχολικού έτους στην πολύπαθη δυτικοαφρικανική χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της UNICEF. Παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον ένα στα τέσσερα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, με τον αριθμό τους να φτάνει τα 6.100.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση ο Τζον Άγκμπορ, εκπρόσωπος της UNICEF στην Μπουρκίνα Φάσο, «το να υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά που ακόμα δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο σχολείο λόγω της βίας και της ανασφάλειας, και τόσα πολλά κλειστά σχολεία, είναι πολύ ανησυχητικό».

Η χώρα προσπαθεί επίσης να αντιμετωπίσει ομάδες ισλαμιστών ανταρτών που σχετίζονται με την αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος και που θεωρούνται υπεύθυνες για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τoν εκτοπισμό δύο και πλέον εκατομμυρίων πολιτών στη χώρα, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά. Η UNICEF, η οποία συνεργάζεται με τις αρχές και άλλους εταίρους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση, χρησιμοποιεί διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα μέσω ραδιόφωνου.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά που δεν έχουν επιστρέψει στο σχολείο στη Μπουρκίνα Φάσο ξεπερνούν τα 3,8 εκατ. στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και μαθητών σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από συγκρούσεις.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024