Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Τουλάχιστον εννιά νεκροί και 30 αγνοούμενοι εξαιτίας κατάρρευσης οροφής εκκλησίας - 40 τραυματίες

Μεξικό: Τουλάχιστον εννιά νεκροί και 30 αγνοούμενοι εξαιτίας κατάρρευσης οροφής εκκλησίας – 40 τραυματίες

Η εκκλησία στο Μεξικό κατέρρευσε πιθανόν εξαιτίας κατασκευαστικού προβλήματος

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός από την κατάρρευση οροφής εκκλησίας κατά τη διάρκεια ομαδικής βάπτισης στη Σιουδάδ Μαδέρο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας στο βορειοανατολικό Μεξικό.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο τραγικός απολογισμός να μεγαλώσει καθώς σε περίπου 30 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια της εκκλησίας. Μέλος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι η δουλειά των σωστικών συνεργείων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, συμπλήρωσε ωστόσο πως αναμένονται εξειδικευμένες ομάδες για να κάνουν την «τελική» έρευνα στα συντρίμμια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι περίπου 80 ήταν οι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία όταν η οροφή του κτιρίου βιομηχανικού στιλ κατέρρευσε

Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Reforma, ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα παιδί

Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει τη στιγμή της κατάρρευσης της οροφής του ναού, γκρι σύννεφο σκόνης να υψώνεται και τους κίτρινους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας να πέφτουν με τη σειρά τους.

Το δυστύχημα έγινε στις 14:18 (τοπική ώρα), όταν, πιθανόν εξαιτίας κατασκευαστικής αστοχίας, η οροφή κατέρρευσε, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Ευχαριστιών

Κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Reforma, ανάμεσα στα θύματα είναι παιδί. Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Αντριάν Οσεγκέρα, τον δήμαρχο της Μαδέρο, στις μεξικανικές ακτές στον Κόλπο, κοντά στο λιμάνι Ταμπίκο.

«Ζούμε πολύ δύσκολη στιγμή (…) η οροφή εκκλησίας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Ευχαριστιών», ανέφερε ο Χοσέ Αρμάντο Άλβαρες, ο επίσκοπος της Ταμπίκο, στο ποίμνιο του οποίου υπάγεται η εκκλησία, σε βίντεο που μεταφόρτωσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπάθειες απεγκλωβισμού

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ταμαουλίπας, ο Αμέρικο Βιγιαρεάλ, αναφέρθηκε σε «τραγωδία» τονίζοντας πως κινητοποιήθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πολιτικής προστασίας χειρίζονται ήδη την κατάσταση (…) Βρίσκονται επιτόπου για να συντονίσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης», έγραψε στο Χ.

Εικόνες που κατέγραψε η τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Milenio εικονίζουν δεκάδες ανθρώπους καθώς προσπαθούσαν να στηρίξουν μέρος του κτιρίου που κατέρρευσε χρησιμοποιώντας δοκάρια, ενώ άλλοι άνοιγαν δρόμο με γυμνά χέρια στα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024