Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονόδρομος η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μονόδρομος η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στη διακοπή πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση

Ο Οκτώβριος (καλό μήνα να έχουμε) αναμφίβολα δεν μπήκε καλά για το πρωτάθλημα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη Λεωφόρο στο ντέρμπι της οργής για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, το ποτήρι ξεχείλισε και οι κατηγορίες ήταν βαριές για διαφθορά και για πράγματα που είναι πάνω από τον εκάστοτε αρχιδιαιτητή !

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τα παιχνίδια της Εθνικής μας για τα προκριματικά του Euro με Ιρλανδία εκτός έδρας και Ολλανδία εντός φέρνουν μια μεγάλη διακοπή σχεδόν 20 ημερών στο πρωτάθλημα (θα γίνουν μόνο τα εξ’ αναβολής παιχνίδια της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού).

Και τι παιχνίδι έχουμε μετά τη διακοπή; Μα το μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός !

Και όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει αρχιδιαιτητής (ο Στιβ Μπένετ παραιτήθηκε καταγγέλλοντας παρέμβαση στο έργο του από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο) και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται.

Με τους δύο άνδρες (Μπαλτάκος-Μπένετ) πριν κάποιες μέρες να πηγαίνουν σε μετωπική σύγκρουση με το πρόσχημα της καλύτερης διαιτησίας.

Θα είναι τεράστιο ρίσκο εάν πάμε σε επανεκκίνηση του πρωταθλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση, κάτι που πρώτος επισήμανε πριν λίγες μέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τι έγραψε μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ ;

«Η επικείμενη διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών παρέχει την πολυτέλεια του χρόνου που σε οποιαδήποτε άλλη συγκυρία δεν θα είχαμε. Προσωρινές λύσεις , ή λύσεις εκ των ενόντων -τις οποίες φαίνεται να προκρίνετε- δεν μπορούν να είναι αποδεκτές ούτε και μπορούν να είναι αποτελεσματικές.

Θεωρώ δε πως οποιαδήποτε τέτοια πρόταση θα συνιστά ξεκάθαρη πρόθεση υπονόμευσης του πρωταθλήματος.

Προσωπικά θεωρώ πως εάν δεν βρεθεί οριστική λύση με την εκ βάθρων ανασύνταξη της ΚΕΔ το Πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να επανεκκινήσει μετά τη διακοπή. Αυτή η ευκαιρία κάθαρσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη»

Την Τρίτη υπάρχει λοιπόν μία κρίσιμη συνεδρίαση της λίγκας, αλλά εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον νέο αρχιδιαιτητή που θα πρέπει να είναι αποδεκτός από το σύνολο των μελών και φυσικά ξένος εγνωσμένης αξίας στον οποίο βέβαια θα πρέπει να δοθούν και οι ανάλογες αρμοδιότητες για να μην υπάρχει παρέμβαση, όπως έγινε (σύμφωνα με την καταγγελία του Στίβ Μπένετ) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2022 ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ επέβαλε τον Μπένετ ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ ήθελε τον Κλάτενμπεργκ.

Τώρα θέλει να τοποθετήσει τον Σταύρο Μάνταλο στους ορισμούς της Super League, κόντρα στην οδηγία της UEFA να μην ασχολούνται Έλληνες με τη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και για την περίπτωση που δεν τα καταφέρει ψάχνει αρχιδιαιτητή που θα δεχτεί τον εκλεκτό του ως αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ.

Μα ήδη στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας έγινε χαμός με τις διαιτησίες στα παιχνίδια Αστέρα Τρίπολης-Παναθηναϊκού και ΑΕΚ-Ατρομήτου με καυστικές ανακοινώσεις από Αστέρα και Ατρόμητο. Και η ΚΕΔ τι έκανε ;

Παραδέχτηκε ότι τοποθετήθηκαν λάθος οι γραμμές στο ακυρωθέν γκολ του Ατρομήτου στον αγώνα με την ΑΕΚ, κάτι βεβαίως πρωτοφανές στα χρόνια του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μάλιστα το χρέωσε – το πολύ σοβαρό λάθος – στον Παπαπέτρου και στον AVAR τους οποίους και τιμώρησε.

Μπήκαν…στραβά οι γραμμές !

Και όλα αυτά ενώ επίκειται ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και ενώ προηγήθηκαν οι δηλώσεις του κόουτς του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου που έκανε λόγο για διαφθορά μεταξύ άλλων και μίλησε για συνεχή εύνοια του Παναθηναϊκού και όχι μόνο.

«Είναι ντροπή. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με το fair play όχι με την οποιαδήποτε άλλη βοήθεια και εδώ υπάρχει διαφθορά. Δεν μπορεί να υπάρχει στήριξη σε μια από τις δύο ομάδες σε κάποιες στιγμές. Θα πάω τρεις μέρες πριν που δόθηκαν πέναλτι εκτός περιοχής, οφσάιντ χωρίς να είναι και φάουλ. Ο Παναθηναϊκός βοηθήθηκε με σφυρίγματα.

Στα παιχνίδια μας αναλύονται τρία τέσσερα λεπτά κάθε  φάση. Αν παρόμοιες φάσεις συνέβαιναν στα ματς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δεν θα γίνονταν αυτά. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό αλλιώς πείτε μας ποια ομάδα ευνοείται αλλιώς αποφασίστε την ομάδα που θέλετε να πάρει το πρωτάθλημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν τώρα με τη διακοπή θα φανεί ξεκάθαρα ποιοι θέλουν το καλό του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου και ποιοι θα βάλουν άλλες προτεραιότητες.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024