Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαμάς Καρδίτσας: Συγκλονίζει η γιαγιά που ζει στο πλημμυρισμένο σπίτι με την 2 ετών εγγονή της

Παλαμάς Καρδίτσας: Συγκλονίζει η γιαγιά που ζει στο πλημμυρισμένο σπίτι με την 2 ετών εγγονή της

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας έχασαν τα πάντα στις πλημμύρες. Τώρα προσπαθούν να ξανασταθούν στα πόδια τους

Ο ιδιοκτήτης της Smartdog – Σχολή εκπαίδευσης σκύλων, Βαγγέλης Γκοτζαμπασόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη γιαγιά που μεγαλώνει μόνη της το εγγόνι της στο πλημμυρισμένο σπίτι στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ο κ. Γκοτζαμπασόπουλος βρέθηκε με άλλους εθελοντές στις πληγείσες περιοχές και συνάντησε τη γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Όπως είπε η ίδια ζήτησε μόνο κάποια τρόφιμα για το παιδί ενώ οι εθελοντές πήγαν και δεύτερη φορά στην περιοχή καθώς οι ανάγκες των πλημμυροπαθών ήταν τεράστιες.

«Ξεκινήσαμε από την Αθήνα για να πάμε να βοηθήσουμε. Θέλω να σταθώ στο ότι ξεκινήσαμε στην αρχή με 1 αυτοκίνητο και γίναμε 11, που αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι πολύ συγκινητικό. Την γιαγιά την βρήκαμε την δεύτερη φορά, και πηγαίνοντας εκεί, είδαμε πόση βοήθεια χρειάζονται οι άνθρωποι εκεί.

Φτιάξαμε και νέα αποστολή και ξαναπήγαμε πάνω με είδη όπως στρώματα, πιτζάμες, παπλώματα, οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε κάλτσες, ούτε εσώρουχα», είπε αρχικά.

«Πήγαμε στον Βλοχό, στην Μεταμόρφωση και σε άλλα χωριά. Ενημερώθηκα πως πήγε στην περιοχή η κ. Ζαχαράκη, και βρέθηκε στέγαση για την γυναίκα και τον παππού και για το 2χρονο κοριτσάκι, την Παρασκευή-Μαρία.

Και βρέθηκε στέγαση και για τις άλλες 3 εγγονές της, είναι 2 οικογένειες σε αυτό το σπίτι, είναι γιαγιά – πάππους και η 2χρονη, και άλλα 3 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ο μπαμπάς της 2χρονης είναι στο χωριό ωστόσο το προσέχουν οι παππούδες το παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Βαγγέλης Γκοτζαμπασόπουλος.

«Μάλλον το θέμα Κασσελάκη είναι πιο σημαντικό…»

Στη συνέχεια ο κ. Γκοτζαμπασόπουλος διατύπωσε αναφέρθηκε στην έλλειψη βοήθειας από πλευράς πολιτείας.

«Μάλλον το θέμα Κασσελάκη είναι πιο σημαντικό από τις πλημμύρες και αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία. Έχω κουραστεί να βλέπω το πώς ξυπνάει ο κ. Κασσελάκης και 5-6 μέρες όλα τα κανάλια έχουν βάλει στον «πάγο» την Θεσσαλία.

Με θλίβει το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την καταστροφή ανέβηκαν πάνω εθελοντές και ενώ είδαμε άπειρα πράγματα τα οποία έδωσαν στους κατοίκους οι εθελοντές, δεν είδαμε ούτε μία ομάδα του Δήμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε κλείνοντας: «Δεν είναι μόνο αυτή η κυρία και η ιστορία αυτή, είναι πολλές ακόμη. Τα χωριά αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν φταίει η κυβέρνηση για τις καταστροφές.

Ας αφήσει όμως ένα θετικό αποτύπωμα και να κάνει μία τομή. Ας πάρει μία πλαγιά του βουνού και να φτιάξει ένα νέο χωριό όπως γίνεται στο εξωτερικό. Δεν γίνεται να οργανώθηκε μία μικρή ομάδα σε λίγες ώρες και να μην μπορεί να οργανωθεί ένα κράτος».

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024