Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Θεσσαλία: Συσκέψεις των συντονιστικών οργάνων των δήμων στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Θεσσαλία: Συσκέψεις των συντονιστικών οργάνων των δήμων στην Καρδίτσα

Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει εκ νέου τη Θεσσαλία τη στιγμή που οι πληγές που άφησε ο Daniel είναι ανοιχτές

Σε συναγερμό βρίσκεται η Δυτική Θεσσαλία, οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας και οι δήμοι των περιοχών για το νέο κύμα κακοκαιρίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συνεδριάσεις των Τοπικών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, για την καλύτερη αντιμετώπιση του νέου καιρικού φαινομένου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παλαμά, πήρε σάρκα και οστά, χθες με αντικείμενο την ετοιμότητα καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή του Παλαμά.

Κάλεσμα στους δημότες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου επεσήμαναν τα επικίνδυνα σημεία της περιοχής και μίλησαν για τις ενέργειες του κάθε τμήματος σε περίπτωση ανάγκης. Ιδιαίτερα δε επισημάνθηκαν σημεία που υπέστησαν καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, όπως πχ αναχώματα.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Δήμοι Παλαμά και Σοφάδων

Ο δήμος Παλαμά, καλεί όλους τους δημότες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η πρόληψη και η ετοιμότητα καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή των Σοφάδων από την Δευτέρα ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Σοφάδων υπό την προεδρεία του δημάρχου.

Και ο δήμος Σοφάδων καλεί τους δημότες Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, που συνιστούν οι αρχές.

Επίσης, με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργιθέας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.) με βάση το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2» εξ αιτίας του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη του δήμου και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους αρμόδιους φορείς.

Μέτρα ενίσχυσης για τους δημότες στο Μουζάκι

Ο δήμος Μουζακίου σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι προτίθεται να εφαρμόσει το συντομότερο, ισχυρό «πακέτο» μέτρων στήριξης και οικονομικής ανακούφισης των πλημμυροπαθών του Δήμου.

Τα μέτρα εξειδικεύονται μεταξύ άλλων, μηδενικά τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για ένα έτος, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Daniel» με έναρξη ισχύος από 1η Σεπτεμβρίου 2023. Απαλλαγή για ένα έτος, από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Αναστολή είσπραξης για ένα έτος, μισθωμάτων από δημοτικά καταστήματα και δημοτικές αγροτικές εκτάσεις στους πληγέντες. Το ισχυρό «πακέτο» επεκτείνεται και σε κοινωνικές παροχές. Όπως πρόσβαση όλων των πλημμυροπαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, απαλλαγή από δίδακτρα για παιδιά πλημμυροπαθών οικογενειών που φοιτούν, ή θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024