Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Μαίνεται ο «πόλεμος» των μετεωρολόγων - Εκατέρωθεν «καρφιά» και ειρωνείες

Κακοκαιρία: Μαίνεται ο «πόλεμος» των μετεωρολόγων – Εκατέρωθεν «καρφιά» και ειρωνείες

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ των μετεωρολόγων με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας με εκατέρωθεν «αιχμηρές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο ανάμεσα στους μετεωρολόγους με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας με εκατέρωθεν «καρφιά» και «αιχμηρές» αναρτήσεις. Συγκεκριμένα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε κάνει πρόγνωση για κακοκαιρία τύπου «Daniel», με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά να απαντάει σημειώνοντας πως «μέχρι την επόμενη Τρίτη θα υπάρχουν βροχές αλλά δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό».

Μάλιστα άφησε και «αιχμές» για συναδέλφους του, χωρίς να τους κατονομάζει, αναφέροντας πως «όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο».

«Αλήθεια τώρα; Βγήκε έκτακτο για επικίνδυνο καιρό;»

Ωστόσο, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού μέχρι την επόμενη Τετάρτη, έτσι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης απάντησε στον συνάδελφό του με μία ειρωνική ανάρτηση επίσης χωρίς να τον κατονομάζει.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Αλήθεια τώρα??? Βγήκε έκτακτο για επικίνδυνο καιρό??? Μα μερικές ώρες πριν για πόλεμο Μετεωρολόγων διάβαζα και κάτι καρφιά… Είναι και η Θεσσαλία μέσα στο έκτακτο??? Βρε μήπως και βλέπω όνειρο? Μπα, ξύπνιος είμαι, το μοντέλο μας ευθυγραμμίζεται με το έκτακτο. Ή μήπως το έκτακτο ευθυγραμμίστηκε με το μοντέλο μας? Ποιος να ξέρει…», έγραψε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης στον λογαριασμό του στο Facebook αφήνοντας αιχμές για τον συνάδελφό του.

Το χρονικό της κόντρας

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (20/9) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε αναφερθεί στο νέο κύμα κακοκαιρίας επισημαίνοντας ότι θα θυμίζει την κακοκαιρία «Daniel». Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από το απόγευμα της Κυριακής, μία ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη φτάνει στην Ελλάδα, η οποία θα προκαλέσει έντονες βροχές.

Το σκηνικό θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel, αλλά, όπως επισήμανε ο μετεωρολόγος δεν θα έχει την ίδια ένταση.

Όπως σημείωσε η νέα κακοκαιρία δεν θα έχει την ίδια ένταση με τον Daniel «όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η νέα κακοκαιρία «δεν θα καθίσει για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει όλη τη χώρα. Παρόλα αυτά όμως -και για την περιοχή της Θεσσαλίας- θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

Στη συνέχεια ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προχώρησε σε μία ανάρτηση όλο νόημα με αφορμή τις συγκεκριμένες προβλέψεις.

«Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο» τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, παρουσιάζοντας χάρτες με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ από τη Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024