Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Σε δύο φάσεις η νέα κακοκαιρία - Ποιες περιοχές απειλούνται, φόβος για τη Θεσσαλία

Καιρός: Σε δύο φάσεις η νέα κακοκαιρία – Ποιες περιοχές απειλούνται, φόβος για τη Θεσσαλία

Η νέα κακοκαιρία δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυρή όσο ο «Daniel», όμως στο επίκεντρό της θα βρεθεί ξανά η πολύπαθη Θεσσαλία. Τα όρια επικινδυνότητας ανά περιοχή.

Νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου μετά την επέλαση του «Daniel». Συναγερμός έχει σημάνει για τη Θεσσαλία, καθώς εκεί αναμένεται να πέσουν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Αυτό θα συμβεί ενώ ακόμη οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από το φονικό και καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Η επέλαση της νέας κακοκαιρίας θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα

Σήμερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που δεν έχει μεγάλες διαφορές από το πρώτο. Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του έχει επισημάνει ότι η νέα κακοκαιρία θα παρουσιάσει εξάρσεις την ερχόμενη Δευτέρα και την ερχόμενη Τετάρτη.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανόν τις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Πώς κινείται η κακοκαιρία

Τα όρια επικινδυνότητας για τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα

Σε άλλη ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς έχει παρουσιάσει τα όρια επικινδυνότητας εν όψει της κακοκαιρίας.

Τα όρια επικινδυνότητας για τα καιρικά φαινόμενα.

Meteo: Ο καιρός την Κυριακή

Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και λίγες τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το Meteo. Άνεμοι έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας θα κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία και στην Δυτική Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το πρωί σταδιακά θα πυκνώσουν, πρώτα στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και έως το απόγευμα στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Βροχές αναμένονται από το πρωί έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και ενδεχομένως στην Ήπειρο ενώ στη συνέχεια σποραδικές πρόσκαιρες και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της χώρας θα μειωθούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 17 έως 32, στη Θράκη 17 έως 35, στη Θεσσαλία από 17 έως 32, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 18 έως 28, στην υπόλοιπη Στερεά από 18 έως 36, στην Πελοπόννησο από 16 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 37, στις Κυκλάδες από 18 έως 34, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 και στην Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ στα ανατολικά τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024