Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα γραφεία του «Τηγανίτη» - Τι καταγγέλλουν οι «εγκλωβισμένοι»

Ηράκλειο: Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα γραφεία του «Τηγανίτη» – Τι καταγγέλλουν οι «εγκλωβισμένοι»

Διμοιρίες των ΜΑΤ που παρατάχθηκαν έξω από το «στέκι» του «Τηγανίτη» στο Ηράκλειο, ζητώντας απ' όποιον έβγαινε να ελέγξουν την ταυτότητά του, με αποτέλεσμα σχεδόν 100 άτομα να αποκλειστούν.

Ένταση υπήρξε στο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία του Αυτοοργανωμένου Αθλητικού Σωματείου «Τηγανίτης», όπου μέλη του πραγματοποιούσαν συνέλευση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποκλείουν την περιοχή κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 100 άτομα να αποκλειστούν εντός του κτιρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα γραφεί του «Τηγανίτη»

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που παρατάχθηκαν έξω από το «στέκι» του «Τηγανίτη» ζητούσαν απ’ όποιον έβγαινε να ελέγξουν την ταυτότητά του. Μάλιστα οι ελεγχόμενοι ρωτούσαν τους αστυνομικούς «Είμαστε ύποπτοι για κάποιο έγκλημα;».

Ο αποκλεισμός του χώρου κράτησε περίπου δύο ώρες καθώς γύρω στις 19:30 το απόγευμα και το επεισόδιο έληξε χωρίς να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Έντονη είναι η κινητικότητα των αστυνομικών Αρχών στην πόλη του Ηρακλείου, μετά την επιχείρηση που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, για την εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμό»

Στο σημείο είχε σπεύσει και ειρηνοδίκης, ωστόσο, δεν ήταν αρμόδια για να δώσει εντολή για την έρευνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αδιέξοδο και η όλη επιχείρηση να «παγώσει».

Μάλιστα τα μέλη του σωματείου είχαν καταγγείλει τις ενέργειες των ανδρών των ΜΑΤ να αποκλείσουν τον χώρο και είχαν καλέσει τον κόσμο να συρρεύσει με προσοχή στην περιοχή για συμπαράσταση. Στο σημείο είχαν σπεύσει και οι δικηγόροι των «εγκλωβισμένων».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κάποια στιγμή, τα άτομα που ήρθαν προς υποστήριξή άρχισαν να σχηματίζουν πορεία προς τον χώρο και να φωνάζουν συνθήματα. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να οπισθοχωρήσουν για να μη σημειωθούν έκτροπα. Τότε, άνοιξαν οι πόρτες του κτιρίου και από μέσα έφυγαν περίπου 70 με 80 άτομα που ήταν κλεισμένα λόγω της ισχυρής παρουσίας της αστυνομίας.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα γραφεί του «Τηγανίτη»

«Ευθεία βολή» στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Τα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλαν ότι η όλη επιχείρηση ήταν παράνομη καθώς έγινε χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και τη χαρακτήριζαν, μάλιστα, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του «Τηγανίτη» με ανάρτησή τους στα social media, η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μελών του σωματείου εκ των οποίων το ένα είναι και μέλος του τυπικού ΔΣ του συλλόγου.

Μάλιστα γυναίκα που προσήχθη αντέδρασε, έβαλε τις φωνές στους αστυνομικούς, τους ρωτούσε τι ακριβώς θέλουν και γιατί βρίσκονται στον χώρο.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα γραφεί του «Τηγανίτη»

Πληροφορίες που δόθηκαν από αστυνομικές πηγές και επικαλείται το cretalive.gr, ανέφεραν ότι η έρευνα γινόταν με αφορμή τα επεισόδια της Κυριακής καθώς υπήρχαν υπόνοιες πως συμμετείχαν κάποιοι από τον χώρο της συνέλευσης.

Σημειώνεται ότι έντονη είναι η κινητικότητα των αστυνομικών Αρχών στην πόλη του Ηρακλείου, μετά την επιχείρηση που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, για την εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμό».

Η ανάρτηση του «Τηγανίτη»

«Αυτή τη στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το στέκι μας. Καλούμε τον κόσμο μας να πλησιάσει το χώρο με προσοχή και να απαιτήσει την απομάκρυνση τους.
Ο κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τη μελισσα.

Κάποιες δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο έπειτα από πιέσεις μας.

Έχουν προσαχθεί δυο μέλη μας. Το ένα από τα δυο είναι και στο τυπικό ΔΣ του συλλόγου».

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024