Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο τρίμηνο με απώλειες φέτος για το Bitcoin

Πρώτο τρίμηνο με απώλειες φέτος για το Bitcoin

Το Bitcoin αποτέλεσε το 85% των εκροών, φτάνοντας τα 45 εκατομμύρια δολάρια

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία έχει υποχωρήσει περίπου 11% από τον Ιούνιο και διαπραγματεύεται περίπου στα 26.970 δολάρια το Σάββατο στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσε άνοδο 83%, ανακάμπτοντας εν μέρει από την πτώση 64% που σημειώθηκε το 2022, καθώς ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ταλανίστηκε από σκάνδαλα και πτωχεύσεις.

Το Bitcoin έχει περιοριστεί σε ένα στενό εύρος συναλλαγών από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου εν μέσω αβέβαιων μακροοικονομικών προοπτικών. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια την περασμένη Τετάρτη, αλλά σηματοδότησε ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να μειώνουν τη γοητεία των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

«Η “γερακίσια” στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών, οδηγώντας σε πτώση τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις ψηφιακές αγορές περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Χοσάμ Μαχμούντ, αναλυτής της CCData στο Bloomberg.

Στη διάρκεια εννέα εβδομάδων που έληξαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι επενδυτές απέσυραν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια από προϊόντα κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με έκθεση της CoinShares. Το Bitcoin αποτέλεσε το 85% των εκροών, φτάνοντας τα 45 εκατομμύρια δολάρια.

Την Πέμπτη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανέβαλε τις αποφάσεις σχετικά με τις επιτόπιες προτάσεις Bitcoin ETF της BlackRock, λίγες μόλις ημέρες μετά την αναβολή των αποφάσεων για την Ark 21Shares και την GlobalX μέχρι τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι αυξανόμενες προοπτικές ενός κλεισίματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ κάνουν επίσης ορισμένους υποστηρικτές του Bitcoin να προβλέπουν ένα ράλι παρόμοιο με αυτό που συνέβη ως απάντηση στην κρίση των περιφερειακών τραπεζών νωρίτερα φέτος. Τον Μάρτιο, το Bitcoin σημείωσε άλμα περίπου 25% σε διάστημα ενός μήνα, όταν τρεις μικρές και μεσαίες τράπεζες των ΗΠΑ απέτυχαν μέσα σε πέντε ημέρες.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η διορθωτική φάση του Bitcoin ωριμάζει», δήλωσε ο Γουίλ Τάμπλιν, ανώτερος αναλυτής της Fairlead Strategies. «Έχει ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών και αντανακλά τη βελτιωμένη δυναμική από την πλάτη των υπερπουλημένων συνθηκών».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024