Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών στην περιοχή πτώσης του ελικοπτέρου

Εύβοια: Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών στην περιοχή πτώσης του ελικοπτέρου

Από το ελικόπτερο που παραμένει βυθισμένο σε βάθος άνω των 50 μέτρων ανασύρθηκε νεκρός ο 65χρονος πιλότος

Απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε είδους σκαφών στη θαλάσσια περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο στην Εύβοια ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Συγκεκριμένα από το Λιμεναρχείο Αιδηψού ανακοινώθηκε η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας κάθε είδους σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, η διενέργεια κάθε είδους επαγγελματικής-ερασιτεχνικής-υποβρύχιας αλιείας και οστρακαλιείας, καθώς και η διενέργεια κάθε είδους κατάδυσης, στη θαλάσσια περιοχή συμβάντος πτώσης ελικοπτέρου, μεταξύ Αχλαδίου-Κοτσικιάς, μπροστά από την παραλία «ΦΡΑΓΚΑΚΗ» του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και σε ακτίνα 500 μέτρων περιμετρικά του στίγματος: φ:38⁰54’913”Β, λ:23⁰25’893”Α.

Κυρώσεις στους παραβάτες

Όπως τονίζει το Λιμενικό, οι παραβάτες ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (261Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης εν μέσω καταιγίδες στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

Το πρωί της επόμενης ημέρας (29/9) ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος του πολιτικού ελικοπτέρου.

Πρόκειται για τον 65χρονο Μιχάλη Λάμπο, με προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις και από τους πιο έμπειρους χειριστές στον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου  Α-109.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό

«Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από στελέχη Μ.Υ.Α./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Κυβερνήτης του ελικοπτέρου που αγνοούνταν από τις 28.09.2023, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχλαδιού και Κοτσικιάς Ευβοίας, παραλία “ΦΡΑΓΚΑΚΗ” Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Ο ανωτέρω, εντοπίστηκε εντός πιλοτηρίου του ελικοπτέρου, σε βάθος πενήντα (50) μέτρων, ανασύρθηκε από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ το ελικόπτερο παραμένει στο σημείο εντός θαλασσίου χώρου, μέχρι ανέλκυσής του».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024