Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Βόρειας Εύβοιας όπου συνετρίβη το πρωί της Πέμπτης ελικόπτερο.

Αγωνία επικρατεί για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Α-109, που έπεσε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου στη βόρεια Εύβοια, καθώς και για την τύχη του χειριστή του.

Το ελικόπτερο εκτελούσε ιδιωτική πτήση με δρομολόγιο Αφίδναι, Μαντούδι, Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Απογειώθηκε στις 10:13 το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Άννας λίγο πριν από τις 11:00.

Βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή της πτώσης υπάρχει χαμηλή νέφωση και βροχή

Σε βίντεο καταγράφηκε η πτώση πολιτικού ελικοπτέρου – που εκτελούσε ιδιωτική πτήση με δρομολόγιο Αφίδναι, Μαντούδι, Βιομηχανική Περιοχή Βόλου– στη θάλασσα.

Το χρονικό και οι έρευνες

Ολα ξεκίνησαν στις 8 το πρωί, όταν το ελικόπτερο απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο πιλότος ήταν μόνος του.

Στις 9:00 ο πιλότος επικοινώνησε με την εναέρια κυκλοφορία και ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Στις 10:13 ο πιλότος ενημέρωσε ότι αναχωρούσε από το Μαντούδι με προορισμό το Πήλιο, ωστόσο, λίγο αργότερα, χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 10:45, το ελικόπτερο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Βόρειας Εύβοιας.

Σημειώνεται ότι υπήρχαν αναφορές για δύο επιβαίνοντες, (πιθανώς ο δεύτερος να επιβιβάστηκε στο Μαντούδι), χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Το Agusta Α109, πολιτικού τύπου, εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Απογειώθηκε στις 10:13´ το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma, το οποίο απογειώθηκε από την 111 πτέρυγα μάχης, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις του λιμενικού.

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που καταγράφουν τη στιγμή της πτώσης υπάρχει χαμηλή νέφωση και βροχή ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στη θάλασσα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024