Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλιάνα έπαθε αλλαντίαση από ληγμένο πέστο

Βραζιλιάνα έπαθε αλλαντίαση από ληγμένο πέστο

«Δεν μπορούσα να κουνήσω το σώμα μου», ανέφερε η Βραζιλιάνα

Για πάνω από ένα χρόνο νοσηλεύτηκε μία γυναίκα από την Βραζιλία, καθώς έπαθε αλλαντίαση μετά την κατανάλωση ληγμένης σάλτσας πέστο. Ο λόγος για την Doralice Carneiro Sobreira Goes που ανέφερε ότι αγόρασε τη σάλτσα στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και την έφαγε εβδομάδες αργότερα, στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Independent, η Goes ανέφερε πως «Το πέστο δεν είχε ημερομηνία λήξης και ο καταστηματάρχης δεν μου έδωσε ούτε οδηγίες αποθήκευσης, παρόλο που ήμουν συχνή πελάτισσα», δήλωσε η Goes. Και σύμφωνα με την ίδια, όταν αποφάσισε να δοκιμάσει το πέστο, «δεν φαινόταν χαλασμένο, αντιθέτως ήταν νόστιμο.»

Πότε άρχισαν τα συμπτώματα

Την επόμενη μέρα μετά την κατανάλωση του πέστο άρχισε να αισθάνεται άσχημα. «Δεν αισθανόμουν καλά, η αναπνοή μου είχε χειροτερέψει και ένιωθα την γλώσσα μου να μυρμηγκιάζει», είπε. «Οδήγησα 20 χιλιόμετρα μέχρι το νοσοκομείο, στάθμευσα το αυτοκίνητο και τότε το σώμα μου σταμάτησε να λειτουργεί.»

Συνέχισε λέγοντας ότι «Δεν μπορούσα να κουνήσω το σώμα μου και έτσι πετάχτηκα έξω από το αυτοκίνητο», είπε. «Τότε ήταν που είδα έναν υπάλληλο του νοσοκομείου με ένα αναπηρικό καροτσάκι, οπότε φώναξα, και στη συνέχεια ήρθαν και με βοήθησαν να μπω σε αυτό.»

Αλλαντίαση λόγω του ληγμένου πέστο

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από αλλαντίαση, υποδεικνύοντας το σπιτικό πέστο ως πηγή της μόλυνσης. Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια πάθηση που εμφανίζεται όταν μια τοξίνη που παράγεται από βακτήρια προσβάλλει τα νεύρα του οργανισμού. Η αλλαντίαση είναι συχνά το αποτέλεσμα βακτηρίων που βρίσκονται στα τρόφιμα- ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα στο σπίτι, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η τροφιμογενής αλλαντίαση προκαλεί συμπτώματα όπως ξηροστομία, δυσκολία στην ομιλία ή στην κατάποση, αδυναμία και στις δύο πλευρές του προσώπου, θολή όραση, δυσκολία στην αναπνοή, πτώση των βλεφάρων, εμετό, ναυτία, στομαχικές κράμπες και παράλυση- η αλλαντίαση θα προκαλούσε μερικά -αλλά όχι όλα- από αυτά τα συμπτώματα.

Ανάλογα με το πόση τοξίνη καταναλώθηκε, τα προειδοποιητικά σημάδια της τροφικής αλλαντίασης αρχίζουν συνήθως να φαίνονται μέσα σε 12 έως 36 ώρες μετά την κατανάλωση του τροφίμου.

Έπαθε αλλαντίαση και έμεινε ένα χρόνο στο νοσοκομείο

«Μου έκαναν ηλεκτροσόκ για να ανακουφιστώ από τον πόνο»

Μετά από την διάγνωση, οι γιατροί της Γκοες της χορήγησαν τα κατάλληλα φάρμακα και έλαβε φυσιοθεραπεία. Η 47χρονη χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα χρόνο μετά την εισαγωγή της.

«Έκανα θεραπείες κάθε μέρα της εβδομάδας» είπε. «Μου έκαναν… ξηρές συμπιέσεις και ηλεκτροσόκ για να ανακουφιστώ από τον χρόνιο πόνο. Όταν απέκτησα περισσότερη δύναμη στο άνω μέρος του σώματός μου, προσπάθησα να παίζω επιτραπέζιο πινγκ πονγκ».

Πρόσφατα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Αναπνέω χωρίς βοήθεια εδώ και εννέα μήνες, κάτι που είναι καλό σημάδι» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πλέον μπορεί να πηγαίνει μόνη της στην τουαλέτα και να τρέφεται επίσης μόνη της. «Χρησιμοποιώ ακόμη μπαστούνι για να μπορώ να μετακινούμαι, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο» αναφέρει.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024