Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Κληρονόμος έπεσε μυστηριωδώς από το μπαλκόνι 5ου ορόφου

Βραζιλία: Κληρονόμος έπεσε μυστηριωδώς από το μπαλκόνι 5ου ορόφου

Είχε κλέψει από τη μητέρα της πίνακες αξίας 145 εκ δολαρίων!

Τραγικό τέλος είχε μια 49χρονη ηθοποιός και μοντέλο από την Βραζιλία που έπεσε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας της. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον μυστηριώδη θάνατό της.

Ειδικότερα, η Σαμπίνε Μπογκίτσι βρέθηκε πεσμένη μπροστά στην κατοικία της στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 14 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η κηδεία της τελέστηκε την Κυριακή και στη νεκρώσιμη τελετή παρευρέθηκαν η μητέρα της, Ζενεβιέβ, 83 ετών, και η αδερφή της.

Το σημείωμα, οι πίνακες και η απάτη της κληρονόμου

Οι αρχές εξετάζουν τον θάνατο ως πιθανή αυτοκτονία, αφού οι ερευνητές έκαναν έρευνα στο σπίτι της και βρήκαν ένα σημείωμα που είχε αφήσει πίσω για τη σύζυγό της, Ρόζα Στανέσκο, η οποία αυτή βρίσκεται στη φυλακή. Η Μπογκίτσι ήταν η κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας, Ζαν Μπογκίτσι, ο οποίος πέθανε το 2015.

Η Σαμπίνε και οι συνεργοί της έκλεψαν 16 πίνακες.

Ο Ζαν Μπογκίτσι γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία το 1948. Η 49χρονη και η Στανέσκο συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2022 για απάτη σε βάρος της μητέρας της, ύψους 148,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα.

Οι ανακριτές ανέφεραν πως η Σαμπίνε συνωμότησε εναντίον της μητέρας της το 2020 και προσέλαβε μια γυναίκα που την πλησίασε και της είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Έτσι, έπεισαν την γυναίκα να πληρώσει για να διατηρήσει στη ζωή την κόρη της. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι η Σαμπίνε και οι συνεργοί της έκλεψαν ακόμα 16 πίνακες με τις υπογραφές των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti, αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει η αμερικανική ταμπλόιντ εφημερίδα «New York Post».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Γκιλμπέρτο Ριμπέιρα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, η Σαμπίνε και η σύζυγός της ισχυρίστηκαν ότι «οι πίνακες είχαν το κακό μάτι, κάτι αρνητικό για το οποίο έπρεπε να προσευχηθούν». «Τα έπαιρναν συνέχεια και η ηλικιωμένη γυναίκα το είδε, αλλά δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ήταν εντελώς υποτονική εκείνη τη στιγμή», είπε.

Το δικαστήριο επέτρεψε την υπό όρους αποφυλάκισή της 49χρονης κληρονόμου τον Μάρτιο.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024