Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικάνικη Γερουσία: Ψήφισαν ενδυματολογικό κώδικα εξαιτίας ενός γερουσιαστή

Αμερικάνικη Γερουσία: Ψήφισαν ενδυματολογικό κώδικα εξαιτίας ενός γερουσιαστή

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζον Φέτερμαν στάθηκε η αφορμή να ψηφιστεί επίσημος ενδυματολογικός κώδικας, αντί του εθιμικού.

Ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Γερουσία Τσακ Σούμερ αποφάσισε να μην επιβάλει το εθιμικό δίκαιο που επέβαλε σακάκι στην αίθουσα της Γερουσίας. Αυτό συνέβη προς διευκόλυνση του Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Τζον Φέτερμαν ο οποίος είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που πέρασε και δεν αισθάνονταν ο εαυτός του με κοστούμι.

Ο Φέτερμαν ντύνονταν με φούτερ με κουκούλα και σορτσάκι και ψήφιζε από σεβασμό από τις άκρες της αίθουσας ώστε να μην είναι μην φαίνεται στις κάμερες.

O Γερουσιαστής Φέτερμαν εξελέγη ακριβώς επειδή ντύνονταν και συμπεριφέρονταν ως φυσιολογικός άνθρωπος

Ο Γερουσιαστής είναι απλός άνθρωπος, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα αντιμετώπισε ένα εγκεφαλικό. Το 2022, ο Φέτερμαν, τότε αντικυβερνήτης της Πενσυλβάνια, νίκησε τον εκλεκτό του Ερντογάν στην Γερουσία.

Ενδυματολογικός κανονισμός για… έναν

Πλέον, με τους έγγραφους κανόνες, στην αίθουσα οι παρευρισκόμενοι οφείλουν να φορούν ένδυμα επιχείρησης, δηλαδή…κοστούμι. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το γυναικείο dress code, ενώ δεν υπάρχει συνολικά καμία αναφορά για τα υποδήματα. Πρακτικά πρόκειται για ένα φωτογραφικό νομοσχέδιο που αφορά έναν συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Mitt Romney εκ των πρωτεργατών της κίνησης για την υιοθεσία επίσημου ενδύματος, δήλωσε πως «Ως γερουσιαστές οφείλουμε να επιδεικνύουμε μεγάλο βαθμό σεβασμό προς τον θεσμό τον οποίο υπηρετούμε και η ενδυμασία μας είναι η πιο βασική έκφραση αυτού του σεβασμού».

Η απάντηση του John Fetterman ήταν με ένα δημοφιλές meme από την σειρά King of Queens, το οποίο κάνει δεύτερη καριέρα στο αμερικάνικο X (πρώην Twitter) και το Instagram, το οποίο μεταφράζεται στην ιντερνετική ως «meh». Δηλαδή, στα ελληνικά ως «Και τι να κάνεις;» στην λογική πως δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς με κάτι δευτερευούσης σημασίας.

Η απάντηση του θιγόμενου γερουσιαστή

Μιλώντας στο CNN ο ίδιος σχολίασε λίγο πριν περάσει το νομοσχέδιο πως «κανείς δεν έχει έρθει ευθέως να μου πει πως θα καεί ο κόσμος αν φορέσω φούτερ με κουκούλα».

«Πρέπει να νιώθουν άνετα και οι βοηθοί μας που (είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και) δεν είναι καλοπληρωμένοι, ενώ πληρώνουν πολλά χρήματα για την εμφάνισή τους. Για κοστούμια και το στεγνοκαθαριστήριο» πρόσθεσε.

Να αναφέρουμε πως μέχρι το 2019 οι γυναίκες απαγορεύονταν να φορέσουν αμάνικα φορέματα στην Γερουσία.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024