Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κογκρέσο: Ο Γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν βάζει τα κλάματα για το bullying που δέχεται

Κογκρέσο: Ο Γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν βάζει τα κλάματα για το bullying που δέχεται

Ο Γερουσιαστής δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του λέγοντας ότι δεν αντέχει άλλο να ασχολούνται όλοι με το ντύσιμό του.

Λύγισε σε ομιλία του σε επιτροπή του Κογκρέσου, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα bullying πολλές φορές με αφορμή το ντύσιμό του αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα ο Φέτερμαν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αντέχει άλλο να ασχολούνται οι πάντες με τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, τα φούτερ με κουκούλα και την βερμούδα, αλλά και να τον χλευάζουν πολλοί συνάδελφοί του για τον τρόπο ομιλίας του εξαιτίας του εγκεφαλικού που υπέστη πριν μερικούς μήνες. Έδειξε μάλιστα στο κοινό του την εφαρμογή του κινητού που χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί πιο εύκολα με την οικογένειά του.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2022, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής υπέστη εγκεφαλικό και έκτοτε απέκτησε δυσκολία στην ομιλία. Εξαιτίας της αδυναμίας του να χειριστεί άρτια τη γλώσσα, ξέσπασε σε κλάματα υποστηρίζοντας ότι πέφτει συνεχώς θύμα εκφοβισμού για δύο λόγους. Πρώτον, για την αναπηρία του και δεύτερον για το casual ντύσιμό του, που έχει διχάσει βουλευτές και γερουσιαστές στις ΗΠΑ για τον ενδυματολογικό κώδικα όλων όσοι προσέρχονται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Φέτος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ζαλάδας και λίγους μήνες αργότερα, νοσηλεύτηκε με κλινική κατάθλιψη.

Ο 54χρονος, σύμφωνα με τη Daily Mail, μίλησε ενώπιον του κοινού στην Ειδική Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ για τη Γήρανση. «Θέλω να πω, ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αντί για τα like στα social media σε σχόλια που αναφέρουν ότι ντύνομαι σαν αλήτης», είπε.

Η πολιτικός Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, επέκρινε τον Φέτερμαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Γερουσία δεν επιβάλλει πλέον κώδικα ενδυμασίας για τους γερουσιαστές», έγραψε και πρόσθεσε «Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι ένα από τα πρότυπα της κοινωνίας που δείχνουν σεβασμό στους θεσμούς μας. Σταμάτα να κατεβάζεις τον πήχη!».

Σημειώνεται πως για τους «New York Times», το 2009 ο Φέτερμαν είχε ανακηρυχθεί ως ο πιο «cool» δήμαρχος της Αμερικής. Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ομιλία του θέτοντας μια ερώτηση στο κοινό: «Πώς μπορούμε να γίνουμε Γερουσιαστές με περισσότερη ενσυναίσθηση;»

Ο προοδευτικός Φέτερμαν

Ο Τζον Φέτερμαν ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ασφαλιστικό κλάδο. Σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Albright College και απέκτησε MBA από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Στη συνέχεια απέκτησε Master στις Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο ίδιος σκιαγραφεί τον εαυτό του ως προοδευτικός υποστηρίζει την υγειονομική περίθαλψη ως δικαίωμα, τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, την αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα και τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Ο Φέτερμαν μεγάλωσε σε ένα εύπορο προάστιο του Γιορκ και οι γονείς του ήταν συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024