Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η αναγέννηση του ΕΣΥ – Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως η περιπέτεια της πανδημίας ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, «όμως, μάλλον δεν ακούστηκε»
Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι Κεφαλονιάς επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στη συνομιλία τους με τον κ. Ανδρουλάκη, προσδιόρισαν την υποστελέχωση και την υστέρηση σε κτιριακές υποδομές ως τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου.
«Άμεσα στήριξη και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ίδιους πόρους, για να ανασυγκροτήσουμε και να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι
«Τα προβλήματα, δυστυχώς, και εδώ είναι πολλά, όπως συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Και επανέλαβε πως «για εμάς είναι προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας, που θα υπηρετεί καθημερινά τον πολίτη, και να δοθούν κίνητρα σε όλες τις ειδικότητες για να έρθουν γιατροί στα νησιά μας. Και βέβαια, προτείνουμε να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου
«Η αποτυχία της κυβέρνησης αποτυπώνεται στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας»
«Η περιπέτεια της πανδημίας ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όμως, μάλλον δεν ακούστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Προσέθεσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα «και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι προτεραιότητα ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη», όπως είπε.

Στο φαρμακείο του νοσοκομείου στο Ληξούρι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «αποτυχία», η οποία αποτυπώνεται στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, «που είναι οι δεύτερες υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά», σημείωσε.
Για να καταλήξει πως απαιτείται «άμεσα στήριξη και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ίδιους πόρους, για να ανασυγκροτήσουμε και να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442