Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς: Έτσι σώθηκαν οι ναύτες που έπεσαν στο λιμάνι – Τι λένε οι Λιμενικοί που τους βρήκαν

Πειραιάς: Έτσι σώθηκαν οι ναύτες που έπεσαν στο λιμάνι – Τι λένε οι Λιμενικοί που τους βρήκαν

Πώς περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Είναι η ναυτοσύνη που θέλουμε να βλέπουμε και που μας κάνει περήφανους. Για πρώτη φορά αποκλειστικά στο LIVE NEWS θα μιλήσουν οι άνθρωποι που ο ηρωισμός τους έσωσε τους δύο ναύτες που βρέθηκαν στο νερό στο λιμάνι του Πειραιά.

«Τον κλείδωσα εγώ με το πόδι ώστε να μπορέσει να ανέβει επάνω. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, του είπα ‘μη φοβάσαι, είμαι εγώ εδώ, στηρίξου πάνω μου όσο μπορείς’, του έδωσα οδηγίες να βάλει το σωσίβιό του».

Δραματικές στιγμές

Με τα δικά τους λόγια, οι πρωταγωνιστές μιας άτυχης στιγμής που ευτυχώς δεν έγινε τραγωδία σαν του Αντώνη Καρυώτη, μια γυναικά και ένας άνδρας στελέχη του Λιμενικού, θα μιλήσουν για τις δραματικές στιγμές της σωτηρίας των δύο ναυτών με περισσή σεμνότητα και απλά θα πουν πως έκαναν το καθήκον τους.

«Αυτό που θα ήθελα να πω στα παιδιά είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί με έχουν κάνει δικό τους άνθρωπο, με έχουν βάλει στην οικογένειά τους, νιώθω πάρα πολύ συγκινημένη. Θεωρώ ότι δεν έκανα κάτι, πέρα από το καθήκον μου».

Αποκλειστικά στο LIVE NEWS τα δευτερόλεπτα που κύλησαν από αυτές τις δραματικές στιγμές στο λιμάνι του Πειραιά με την πτώση των ναυτών και την άμεση κινητοποίηση μέχρι οι ναύτες να ξαναβρεθούν στην ασφάλεια του στέρεου εδάφους.

«Με το ένα χέρι κρατιόμουν από ένα κομμάτι σίδερο που βρήκα, το άλλο το είχα ελεύθερο. (…) Εκείνη την ώρα με ενδιέφερε ο άνθρωπος, τίποτε άλλο».

Η εναλλαγή των συναισθημάτων από την ώρα που βρέθηκαν στο νερό προσπαθώντας να σώσουν τους ναύτες που ήταν τραυματισμένοι, μέχρι την στιγμή που σώθηκαν, έντονη.

Τώρα πια η γαλήνη έχει επιστρέψει στους ανθρώπους που κινδύνεψαν αλλά χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών του Λιμενικού σώθηκαν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024