Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ούτε μία μέρα δεν μειώθηκε η ποινή του - Ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ούτε μία μέρα δεν μειώθηκε η ποινή του – Ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη

Μονόδρομος η ποινή της ισόβιας κάθειρξης μετά την ομόφωνη αναγνώριση της ενοχής του και της μη αναγνώρισης ελαφρυντικού

Oύτε κατά μία μέρα δεν μείωσε την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον οποίο οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας έκριναν ομόφωνα ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Οι δικαστές, όπως και ο εισαγγελέας αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα απολύτως ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος μετά το έγκλημά του επί 37 ολόκληρες μέρες έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να πείσει τις αρχές, την οικογένεια του θύματός του και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι το έγκλημα ήταν «έργο» άγνωστων ληστών.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αιτηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί»

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ήταν μονόδρομος για τον απόντα από το εδώλιο κατηγορούμενο αναφορικά με το έγκλημα σε βάρος της Καρολάιν. Η τελική ποινή είναι ακριβώς όπως και η πρωτόδικη , δηλαδή ισόβια και επιπλέον 11.5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη θανάτωση του αγαπημένου κουταβιού της Κάρολαιν και τις ψευδείς καταθέσεις που είχε δώσει.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αιτηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

Τι είπε ο εισαγγελέας για τα ελαφρυντικά

Ο εισαγγελέας  ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. « Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά.

«Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο»

Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, το είχε στο όνομά του, το όνομα του δράστη.

Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο» είπε ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις λέγοντας: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024