Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή φρουράς στην κεφαλή της Jeep

Αλλαγή φρουράς στην κεφαλή της Jeep

O Αntonio Filosa, επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου Stellantis στην Λατινική Αμερική αντικαθιστά τον Christian Meunier

Oόμιλος Stellantis ανακοίνωσε την αποχώρηση του επικεφαλής της Jeep Christian Meunier και την αντικατάσταση από τον Antonio Filosa επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου Stellantis στην Λατινική Αμερική σε μια απόφαση που θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου.

Οι επίσημες συστάσεις αναφέρουν ότι ο C. Meunier ο οποίος εντάχθηκε στον όμιλο Stellantis τον Ιανουάριο του 2021 προερχόμενος από τις τάξεις της Nissan όπου χρημάτισε επικεφαλής της Infiniti, αποχωρεί για προσωπικούς λόγους.


Antonio Filosa

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του, A. Filosa από το 2021 έχει αναλάβει επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου Stellantis στη Λατινική Αμερική, εντάχθηκε στον -τότε- όμιλο Fiat εν έτει 1999,  έχοντας αρχικά υπηρετήσει ως επικεφαλής για την αγορά της Αργεντινής και στη συνέχεια ως υπεύθυνος για τις Alfa Romeo και Maserati στις αγορές της Λατινικής Αμερικής πριν αναλάβει συνολικά την εποπτεία της συγκεκριμένης αγοράς για το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών του ομίλου Fiat-Chrysler, θέση που διατήρησε και στην νέα Stellantis εποχή του ομίλου για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που στεγάζει. Την θέση του A. Filosa για την αγορά της Λατινικής Αμερικής θα καταλάβει o Emmanuele Capellano, νυν επικεφαλής του ομίλου Marcolin για τις ΗΠΑ.


Christian Meunier

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του μέσω Linkedin ο C. Meunier αποκάλεσε την Jeep ως την «ωραιότερη και ισχυρότερη φίρμα στον κόσμο» συμπληρώνοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του προστάτευσε με κάθε μέσο την κληρονομιά της φίρμας, έχοντας παράλληλα επιβλέψει την εξέλιξη και την  άφιξη της νέας ηλεκτρικής subbrand 4xe καθώς και του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Jeep, Avenger.

H παραπάνω αλλαγή δεν είναι μοναδική στις τάξεις του ομίλου Stellantis και στην Jeep καθώς επικεφαλής των δραστηριοτήτων τους για τις αγορές της Ινδίας και Aνατολικής Ασίας αναλαμβάνει ο Ashwani Muppasani αντικαθιστώντας τον Carl Smiley ο οποίος επίσης αποχωρεί από τον όμιλο Stellantis για προσωπικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές πωλήσεις της Jeep συρρικνώνονται συνεχώς από το 2019 οπότε και διέθεσε ένα εκατομμύριο μονάδες. Κατά τη διάρκεια του 2022 διέθεσε συνολικά 684.614 μονάδες, μέγεθος μειωμένο κατά 12% σε σχέση με το 2021 ενώ φέτος, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, οι πωλήσεις παρουσιάζουν μείωση 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 καθώς η φίρμα βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης προς ένα ηλεκτρικό μέλλον αλλά και με δεδομένο ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές επιδίδονται στο άλλοτε προνομιακό πεδίο των περιπετειωδών οχημάτων.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024