Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Τι γυρεύει ο Κασσελάκης στο παζάρι; Το φλερτ με τον Κοτζιά, η στήριξη Καμμένου και τα ραντεβού

ΣΥΡΙΖΑ: Τι γυρεύει ο Κασσελάκης στο παζάρι; Το φλερτ με τον Κοτζιά, η στήριξη Καμμένου και τα ραντεβού

Οι πράξεις του Στέφανου Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις δηλώσεις του περί ενότητας και συντρόφων μεταξύ των οποίων δεν υπάρχου πρώτοι και δεύτεροι, Αντιθέτως, μάλλον δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όσους δεν αντέχουν τις αλλαγές του

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει «αίνιγμα». Πολιτικό αίνιγμα. Ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και τώρα πρέπει να γυρίσει πίσω στις ΗΠΑ για να φέρουν με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μάκμπεθ, τα ρούχα τους, αφού ενδιάμεσα έγινε πρόεδρος κόμματος και δη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν ξέρουμε τι πολιτικός είναι, ή πιο σωστά, τι πολιτικός πρόκειται να γίνει. Όμως οι καθημερινές του κινήσεις, οι δικές του, αλλά και του επιτελείου του, λύνουν με γοργό ρυθμό τον γρίφο.

Εν μία νυκτί άλλαξε τον εκπρόσωπο Τύπου, τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον γραμματέα του προέδρου. Ενώ κατηγορήθηκε ανοιχτά πως οι δύο πρώτοι ενημερώθηκαν από ιστοσελίδες, δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση και καμία διευκρίνιση. Ο ίδιος, επίσης, το μεσημέρι της Τετάρτης είχε πολύωρη συνάντηση στην Βουλή με τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Παύλο Πολάκη, τον «υπαρχηγό» της προεκλογικής του εκστρατείας, από τον οποίο όμως είχε ρητώς κρατήσει αποστάσεις πριν την εκλογή του.

Πού το πάει, λοιπόν, ο νέος πρόεδρος;

Νέες συνταγές με παλιά μαγειρική; Αυτό φαίνεται πως επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Καινούριες αντιδράσεις και θυμός

Την Τετάρτη το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Καλλιθέα, όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους.

Παρατηρώντας πως δεν υπάρχουν air-condition στις αίθουσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσφέρθηκε να κάνει… μια δωρεά! Όχι απαραιτήτως μπερδεύοντας τον ρόλο του πολιτικού με εκείνον του φιλανθρώπου, όμως. Αυτή του η δήλωση έγινε on camera και ο ίδιος «πόσταρε» το υλικό στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας τον όρο ΑΜΕΑ, που δεν χρησιμοποιείται ήδη από το 1996, αντί για ΑμεΑ.

Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται να κάνει «σλάλομ» κάτω από το σχολικό κάγκελο, ως σε γυμναστικές επιδείξεις, αλλά τίποτα από αυτά τα δύο δεν προκάλεσαν τη μεγάλη οργή.

Τον θυμό προκάλεσε μια κοινή του φωτογραφία με την Δόμνα Μιχαηλίδου, πρώην υφυπουργό Εργασίας και νυν Παιδέιας, εκ των εξεχόντων στελεχών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη Δόμνα Μιχαηλίδου, πέραν του ότι είναι υφυπουργός της κυβέρνησης της οποίας αντιπολιτεύεται ο κ. Κασσελάκης, καταλογίζεται ότι επί θητείας της συρρικνώθηκε το κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας για τους ανάπηρους πολίτες. Κριτική δέχεται και για το γεγονός ότι έμειναν εκατοντάδες ανάπηροι μαθητές και μαθήτριες χωρίς εκπαιδευτικούς – παράλληλη στήριξη, ενώ ως υφυπουργός Παιδείας φέρει μερίδιο ευθύνης για το γεγονός πως τα σχολεία και δη τα ειδικά σχολεία, «άνοιξαν» το ακαδημαϊκό έτος με σοβαρές ελλείψεις.

Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, όχι μόνο φωτογραφήθηκε αγκαλιά με την Δόμνα Μιχαηλίδου και εργαζόμενους του σχολείου, αλλά δεν έκανε και καμία δήλωση επικριτική για την ακολουθούμενη πολιτική.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ποτέ στο παρελθόν πολιτικός και δη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν φωτογραφηθεί σε στημένη πόζα με στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οποιεσδήποτε φωτογραφίες υπάρχουν, είναι σε θεσμικά πλαίσια.

Ο Πάνος Καμμένος, ο ναύαρχος Αποστολάκης και ο Νίκος Κοτζιάς

Νέες συνταγές με παλιά μαγειρική; Αυτό φαίνεται πως επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ έχει πολλάκις τονίσει ότι ρίχνει ειδικό βάρος στα εθνικά, «πατριωτικά» ζητήματα.

Υποσχόμενος, όμως, ότι θα τα «αλλάξει όλα», κανένας δεν υποψιάστηκε πως θα επιχειρήσει να τα κάνει περίπου όπως ήταν, αλλά χωρίς το αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εξίσωση.

Η πρόσφατη και δηκτική ανάρτηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είναι αγκαλιά με το ναύαρχο Αποστολάκη, έλεγε το εξής: «ΑΦΟΥΜΙΓΚΕΪΣΟΝ: Ναυτική ορολογία εξολόθρευσης τρωκτικών σε βαπόρι με σφράγισμα πορτών (…). Εφαρμόζεται ενίοτε πλέον των πλοίων σε πολιτικούς σχηματισμούς από έμπειρους Ναυτικούς».

Ο Πάνος Καμμένος είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Τσίπρα. Εκείνη η συγκυβέρνηση με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ είχε χαρακτηριστεί αναγκαίο, μα ελεγχόμενο, κακό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν τις εκλογές του Μάϊου, όλα τα κομματικά στελέχη έλεγαν ρητά πως αποκλείεται οποιαδήποτε συγκυβέρνηση με ακροδεξιό κόμμα.

Τώρα, το δεξί χέρι (sic) του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται σε ανάρτηση του πρώην υπουργού, ο οποίος, μάλιστα, μιλάει για εξολόθρευση! Ποια είναι τα τρωκτικά; Γνωρίζοντας τις πεποιθήσεις του Πάνου Καμμένου, σίγουρα δεν πρόκειται για την πλευρά Κασσελάκη.

Στα σενάρια των αλλαγών ηχεί πολύ δυνατά και η επιστροφή του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά. Ο ίδιος απάντησε αινιγματικά στις φήμες, λέγοντας «Ίδωμεν», αλλά επιβεβαιώνοντας την επικοινωνία από την πλευρά Κασσελάκη.

Αυτό, βέβαια, θα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς ο Νίκος Κοτζιάς είχε παραιτηθεί μετά τη συμφωνία των Πρεσπών εξαιτίας πολύ έντονης αντιπαράθεσης με τον Πάνο Καμμένο. Ίσως με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη αυτές οι διαφορές να έχουν γίνει «νερό κι αλάτι».

Νερό στο μύλο της διάσπασης

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει η παραμικρή τοποθέτηση, ούτε διευκρίνηση από το γραφείο του Προέδρου ή το γραφείο Τύπου του κόμματος. Δεν υπάρχει καν μία εσωτερική διευκρίνηση, που να απευθύνεται προς τα στελέχη και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λειτουργεί εμφανώς με δική του ατζέντα. Και παρά τις παρακλήσεις για ενότητα, ο ίδιος παρακάμπτει με τρόπο προκλητικό τις κομματικές διαδικασίες, επί της ουσίας «δείχνει» την πόρτα της εξόδου σε όποιους διαφωνούν. Ουσιαστικά, στην πλευρά Αχτσιόγλου, το αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλην των κομματικών διαδικασιών, ο Στέφανος Κασσελάκης παρακάμπτει και το άτυπο πρωτόκολλο, το οποίο αφορά στις δεξιές… παρεκκλίσεις και των δημόσιων εμφανίσεών του, αλλά και του πολιτικού του σχεδιασμού.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πολύ γρήγορα τις προθέσεις του νέου προέδρου. Από την «ριζοσπαστική», στην «πατριωτική» και, τελικά, μάλλον στην καθόλου Αριστερά.

Κάτι που δεν αφήνει επιλογές στο αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και περιθώρια για δικαιολογίες από το επιτελείο και τους υποστηρικτές του.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε περίπου ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει το Έκτακτο Συνέδριό του. Με τους ρυθμούς που υλοποιείται η πολιτική αλλαγή την οποία οραματίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, πιθανώς πολύ σύντομα θα ξέρουμε τι πρόκειται να ακολουθήσει: ρήξη ή όχι;

Πάντως, ο νέος πρόεδρος δεν έχει επενδύσει καθόλου στο κλίμα της ενότητας, κάτι που μπορεί πολύ σύντομα να το χρεωθεί ως ήττα.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024