Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιο παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει ο Κασσελάκης

Ποιο παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει ο Κασσελάκης

Ένα πρόσωπο από το πρόσφατο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ πολιορκεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης και η άλλη πλευρά δεν διαψεύδει.

Πρόσωπο που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ταυτίστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος φέρεται να έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη σημασία του έχει το γεγονός ότι ενώ οι φήμες αυτές οργιάζουν τις τελευταίες ώρες, δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση από την πλευρά Κοτζιά, ο οποίος διατηρεί και καλή σχέση με τον Παύλο Πολάκη.

Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών, φημολογείται πως επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμβουλεύει τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη.

Φέρεται να αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή και σήμερα επανήλθε στο προσκήνιο μέσω πολλαπλών διαρροών για επιστροφή ως μέλος της ηγετικής ομάδας του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ενδιαφέρουσα ανάρτηση

Μόλις έσκασε η είδηση, μια περιήγηση στο προφίλ του Νίκου Κοτζιά αποκαλύπτει κάτι ενδιαφέρον. Στις 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Κοτζιάς έκανε μια ανάρτηση εκφράζοντας την ικανοποίησή του που η Αριστερά αποκτά και πάλι συνείδηση του πατριωτισμού της.

Ο κ. Κασσελάκης τότε είχε ήδη μιλήσει για «πατριωτική κυβερνώσα Αριστερά». Και το «πατριωτική» το κρατά μέχρι σήμερα ως λέξη, σε αντίθεση με τη λέξη «Αριστερά» που δεν σπανίως χρησιμοποιεί.

Το ιστορικό της παραίτησης Κοτζιά

Ο Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε στον απόηχο επίσκεψης του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, όπου παρουσίασε πρόταση που δεν είχε σχεδιαστεί από τον πρωθυπουργό ή τον ίδιο ως υπουργό Εξωτερικών, ούτε είχε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ως κύριο λόγο στην επιστολή παραίτησής του η οποία διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης. Η Συμφωνία των Πρεσπών χτυπούσε ευθέως το εκλογικό κοινό των ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, όμως η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε πως έλυνε θετικά ένα τετελεσμένο ζήτημα, καθώς η χώρα σε όλα τα διεθνή φόρα γίνονταν αποδεκτή ως «Macedonia».

Έφερε σε προσωπική κόντρα με πολλά επεισόδια τους Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά, όπου ο τελευταίος μετά από την δήλωση του τότε εκπροσώπου Τύπου Δ.Τζανακόπουλου την οποία και απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα πως  «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και όποιος νιώθει δυσφορία να κατέβει», επέσπευσε την παραίτησή του, ειρωνευόμενος τον «μηχανοδηγό του τρένου Δημήτρη Τζανακόπουλο».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024