Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Ποια είναι η πιθανότερη αιτία πτώσης του ελικοπτέρου

Εύβοια: Ποια είναι η πιθανότερη αιτία πτώσης του ελικοπτέρου

Δύσκολη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμού του πιλότου

Με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του πιλότου που έπεσε με το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας, οι ειδικοί προσπαθούν να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για τα αίτια της πτώσης από τα σχετικά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Vertigo η πιθανότερη αιτία πτώσης

Σύμφωνα με υπευθύνους διαχείρισης ιδιωτικών ελικοπτέρων, οι οποίοι γνώριζαν και τον πιλότο, σημειώνουν πως το βίντεο από την πτώση είναι ενδεικτικό, αφού δε φαίνεται να υπάρχει καμία βλάβη στον έλικα.

Τα σχετικά πλάνα δείχνουν το ελικόπτερα ο να κινείται κανονικά αλλά να χάνει ύψος σταδιακά.

Η πτώση στη θάλασσα είναι ήπια και είναι προφανές, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι πιθανόν ο πιλότος να έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Η πιθανότερη αιτία πτώσης του ελικοπτέρου είναι το vertigo του χειριστή, λόγω του ότι έχει χάσει τα όρια της θάλασσας και ουρανού, εξαιτίας της κακοκαιρίας

Οι ειδικοί σημειώνουν πάντως ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της βλάβης, ωστόσο όπως υποστηρίζουν αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι ανθεκτικά απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο πιλότος φαίνεται να αποφάσισε να κινηθεί πάνω από τη θάλασσα θεωρώντας ότι ήταν ποιο ασφαλές.

Λόγω της καταιγίδας και της χαμηλής νέφωσης θεώρησε ότι ήταν θα ήταν πιο επικίνδυνο να πετάξει από τους ορεινούς όγκους της Εύβοιας και αποφάσισε να ακολουθήσει μια κυκλική πορεία πάνω από τη θάλασσα.

Οι έρευνες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του χειριστή του ιδιωτικού ελικοπτέρου αλλά όσο περνάνε οι ώρες λιγοστεύουν και οι ελπίδες.

Στις έρευνες, εκτός από τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά σκάφη, συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, καθώς και ιδιώτης δύτης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτασαν στην περιοχή και οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού.

Έρευνες του Λιμενικού από αέρος και θαλάσσης για την ανεύρεση του πιλότου

Το σχέδιο πτήσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε σήμερα στις 08:00 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024