Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικ Τζάγκερ: Αποφάσισε να μην αφήσει την περιουσία στα παιδιά του

Μικ Τζάγκερ: Αποφάσισε να μην αφήσει την περιουσία στα παιδιά του

«Τα παιδιά μου δεν χρειάζονται 500 εκατ. δολάρια για να ζήσουν καλά».

Ο Μικ Τζάγκερ μπορεί να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μία περιουσία εκατομμυρίων, μετά από τόσα χρόνια καριέρας, όμως δεν πρόκειται να τη μοιράσει στα οκτώ παιδιά του. Ο 80χρονος τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» και υπαινίχθηκε ότι μετά τον θάνατό του θα αφήσει το μερίδιό του από τον παλιό κατάλογο τραγουδιών του συγκροτήματος σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αντί για τα παιδιά του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα οκτώ παιδιά του «δεν χρειάζονται 500 εκατομμύρια δολάρια (400 εκατομμύρια λίρες) για να ζήσουν», οπότε φαίνεται ότι βρήκε έναν άλλον τρόπο για να δωρίσει την περιουσία του. Επίσης τόνισε ότι αφήνοντας τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα μπορεί να «κάνει κάτι καλό στον κόσμο».

Ο Άγγλος τραγουδιστής ελπίζει πως η κληρονομιά των Stones θα συνεχιστεί για πολύ καιρό, αφότου φύγει.

Οι Stones αναγκάστηκαν να μάθουν πώς να χειρίζονται μόνοι τους τα οικονομικά τους, αφού αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Ακόμη δεν τους ανήκουν τα δικαιώματα του καταλόγου τους πριν από το 1971, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες τους, όπως τα Satisfaction, Paint it Black και Jumpin Jack Flash.

Το συγκρότημα προσέλαβε τον λογιστή Άλεν Κλέιν για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά του τη δεκαετία του 1960. Ο Κλέιν είχε δουλέψει με τους Beatles και τους Kinks και διαπραγματεύτηκε μια επικερδή συμφωνία για τους Stones με την Decca, αλλά όταν η συνεργασία τους έληξε κατάφερε να διατηρήσει την κυριότητα του καταλόγου τους για τα χρόνια που τους διαχειρίστηκε – από το 1965 έως το 1970.

Ο Μικ Τζάγκερ έχει αποκτήσει οκτώ παιδιά, την 52χρονη κόρη του, Κάρις με τη Μάρσα Χαντ και την 51χρονη Τζέιντ με τη Μπιάνκα Τζάγκερ. Στη συνέχεια, υποδέχτηκε τέσσερα παιδιά με την Τζέρι Χολ, την Ελίζαμπεθ, τη Τζόρτζια Μέι, τον Τζέιμς και τον Γκάμπριελ. Το 1999, το μοντέλο Λουτσιάνα Μοράντ Γκιμένεζ έφερε στον κόσμο τον γιο του, Λούκας, ενώ το 2016 γεννήθηκε ο μικρότερος γιος του με τη Μέλανι Χάμρικ, ο Ντέβεροξ.

H ιστορικότερη μπάντα της Rock μουσικής σκηνής

Αρχικά η δημιουργία των Rolling Stones ήταν ιδέα του Μπράιν Τζόουνς, όμως στη συνέχεια τα ηνία πήραν ο Μικ Τζάγκερ και ο κιθαρίστας Κιθ Ρίτσαρντς. Ήταν το βασικό δίδυμο των Rolling Stones όπου συνέθεταν στίχο και μουσική. Χαρακτηριστικό τους είναι ένα από τα πρώτα singles με τίτλο «Time Is On My Side».

Όμως το επιστέγασμα η το Single που αναγνωρίστηκε ως ένα από κορυφαία ροκ τραγούδια ήταν το «I Can’t Get No» η αλλιώς «Satisfaction». Συγκεκριμένα το 2000 κατατάχθηκε στο νούμερο ένα της λίστας με τα εκατό καλύτερα ροκ τραγούδια όλων των εποχών. Ενώ το συγκρότημα το 2004 από το περιοδικό Rolling Stone κατατάσσεται στο νούμερο τέσσερα στη λίστα με τους 100 σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Ένα από τα κορυφαία ροκ τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ είναι το «Satisfaction».

Η δεκαετία του 60′ ήταν η προσπάθεια, αρχή γνωριμίας με το κοινό και η εύρεση της μουσικής τους ταυτότητας. H αρχή έγινε με το Single «Come On» Διασκευή από Τσακ Μπέρι το 1963. Η συνέχεια, με την περιοδεία τους τη χρονιά του 1964 στην Αμερική. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «England’s Newest Hit Makers». Η γνωριμία με το κοινό ολοκληρώθηκε με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά και την κυκλοφορία και άλλων single και άλμπουμ που κατακτούσαν τις κορυφές των Charts τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και της Αμερικής.

Σε εκείνη την περίοδο ήρθε και ένα από τα κορυφαία ροκ τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ όπως γράψαμε πιο πάνω, το «Satisfaction». Λίγο πιο μετά έρχεται ακόμα ένα άλμπουμ με τίτλο «The Rolling Stones». Κλείνοντας τις πληροφορίες για τη παρουσία του συγκροτήματος τη δεκαετία του 60′ να αναφέρουμε και την μη ολοκληρωμένη συναυλία που έγινε στην Αθήνα στο γήπεδο Λεωφόρος Αλεξάνδρας στις 17 Απριλίου 1967, αφού διακόπηκε όταν ένα μέλος συνοδός του συγκροτήματος είχε επεισόδιο με αστυνομικό μετά το τραγούδι «I Can’t Get No».

Στις 3 Ιουλίου 1969 και αφού έχει ήδη αποχωρήσει από το συγκρότημα πεθαίνει ο Μπράιαν Τζόουνς. Το συγκρότημα του αφιερώνει ένα ποίημα αφήνοντας χιλιάδες πεταλούδες ελεύθερες στο χώρο της συναυλίας στο Hyde Park του Λονδίνου λίγες μέρες μετά τον θάνατό του. Αυτή την συναυλία την παρακολούθησαν από κοντά στους 250 χιλιάδες φίλους.

Οι πιο σημαντικές στιγμές των Rolling Stones

  • Η πρώτη συναυλία τους έγινε στις 12 Ιουλίου 1962 στο Κλαμπ “Maequee” στο Λονδίνο.
  • Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το τραγούδι “Rolling Stones” του Muddy Waters.
  • Το συγκρότημα όταν απέκτησε μάνατζερ τον Λουγκ Όλντχαμ είχε σκοπό να είναι το αντίπαλο δέος του συγκροτήματος, Beatles.
  • Οι Rolling Stones στο Rock And Roll Hall Of Fame το 1989 και Music Hall Of Fame του Ηνωμένου Βασιλείου το 2004.
  • Από το 1983 έως το 1987 τα 2 σημαντικότερα μέλη της μπάντας ο Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς είχαν κάποιες εντάσεις κάτι που όμως ήταν παροδικό αφού στις αρχές της δεκαετίας του 90′ δούλεψαν ξεχωριστά μεν αλλά με στόχο την επανεμφάνιση του συγκροτήματος.
  • Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον John Pache, τροποποιήθηκε από τον Graig Braun, φυσικά πάνω στη ιδέα του Μικ Τζάγκερ.
  • Μια από τι άσχημες στιγμές ήταν ο θάνατος θεατή από μέλη των Hell’s Angels λίγα μέτρα μπροστά από τη σκηνή σε συναυλία στην Καλιφόρνια. Το αποτέλεσμα ήταν η απόσυρση του τραγουδιού “Sympathy For The Devil” μετά την κοινωνική κατακραυγή ότι τέτοια τραγούδια παρότρυναν τέτοιες πράξεις.
  • Ήταν το πρώτο συγκρότημα που μετέδωσαν μέσα σε ένα εικοσάλεπτο μια συναυλία τους μέσω του διαδικτύου στις 18 Νοεμβρίου 1994, κάτι πρωτοποριακό για εκείνη την περίοδο.
  • Τα πρώτα χρόνια υπήρχαν πολλά προβλήματα με την δικαιοσύνη λόγω των ναρκωτικών κάτι που αργότερα, ο Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς έδειξαν ότι τα ξεπέρασαν.
  • Τον Φεβρουάριο του 2006 οι Rolling Stones εμφανίστηκαν στην Παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο της Βραζιλίας όπου τους παρακολούθησαν περίπου ένα εκατομμύριο κόσμος. Είναι μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες στο χώρο της ροκ μουσικής σκηνής όλων των εποχών.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024