Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκίδα: Βίαιη σύλληψη διανομέα από άντρες του Λιμενικού - Τον πέταξαν κάτω και τον κράταγαν με κεφαλοκλείδωμα

Χαλκίδα: Βίαιη σύλληψη διανομέα από άντρες του Λιμενικού – Τον πέταξαν κάτω και τον κράταγαν με κεφαλοκλείδωμα

Το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης τραβήχτηκε από περαστικούς

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει προκαλέσει το βίντεο της σύλληψης ενός διανομέα φαγητού στην παραλία Χαλκίδας το απόγευμα της Πέμπτης (21/9) από άντρες του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το evima, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο λιμενικοί σταμάτησαν τον υπάλληλο για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Λίγο μετά φέρεται να λογομάχησαν οι τρεις τους, με αποτέλεσμα οι άντρες του Λιμενικού να τον πετάξουν κάτω, να του κάνουν κεφαλοκλείδωμα και τελικώς να του φορέσουν χειροπέδες.

Συνελήφθη κι ένας συνάδερφός του που τον υπερασπίστηκε

Η βιαιότητα της σύλληψης αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο βίντεο

Την επόμενη ημέρα, ο 24χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Χαλκίδας με την διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της «βίας κατά υπαλλήλων», «απείθειας» και «εξύβρισης».

Μέσω δικηγόρου ζήτησε και έλαβε αναβολή μέχρι την επόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου να προετοιμαστεί, να κληθούν μάρτυρες υπεράσπισης και προσκομιστεί το οπτικοακουστικό υλικό.

Σημειώνεται πως μαζί με τον διανομέα συνελήφθη κι ένας 25χρονος συνάδερφός του, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε για την βίαιη αντιμετώπιση του 24χρονου.

Δείτε το βίντεο της σύλληψης:

«Η παλικαριά τους εξαντλήθηκε στον μεροκαματιάρη»

Στο άκουσμα της είδησης, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν το συμβάν.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τα όργανα του Λιμεναρχείου για επίδειξη ισχύος.

«Βέβαια η παλικαριά τους εξαντλήθηκε στο μεροκαματιάρη που μετέφερε φαγητό, εκεί τους έπαιρνε. Μάλλον ο ντελιβεράς τιμωρήθηκε γιατί ήταν φτωχός και διένειμε φαγητό, ενώ οι ντελιβεράδες που μεταφέρουν με καράβια άλλα “προϊόντα” τιμώνται ως επιφανή πρόσωπα από την Πολιτεία. Γι αυτούς δεν υπάρχει ο αντίστοιχος “ζήλος” από τις δυνάμεις καταστολής», ανέφερει χαρακτηριστικά.

«Αναμένουμε από τις Εισαγγελικές Αρχές και τη δική τους αντίδραση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Παράλληλα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ) έχει διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Χαλκίδας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «ο εργαζόμενος, ο οποίος έφυγε με το μηχανάκι του από το κατάστημα εστίασης στο οποίο εργάζεται επί του πεζόδρομου της παραλίας για να παραδώσει παραγγελία, ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα από άντρες του Λιμενικού Σώματος με την πρόφαση ότι κινούταν σε πεζόδρομο με το δίκυκλο.

»Όπως διακρίνεται και σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έριξαν στο έδαφος και, ασκώντας ωμή βία με κεφαλοκλείδωμα, πατώντας τον κλπ., του πέρασαν χειροπέδες σαν να είναι κοινός εγκληματίας! Δεν δίστασαν μάλιστα να συλλάβουν και δεύτερο διανομέα, ο οποίος σταμάτησε για να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του από την ωμή βία που του ασκούσαν οι εν λόγω λιμενικοί!

»Ο εργαζόμενος πέρασε όλο το βράδυ στο κρατητήριο και χθες οδηγήθηκε στα Δικαστήρια για να δικαστεί, φορτωμένος με τον μισό Ποινικό Κώδικα στην πλάτη του! Εκεί βρέθηκαν για συμπαράσταση πολυμελής αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού Εύβοιας που με τον δικηγόρο τους ζήτησαν και πήραν αναβολή της δίκης.

»Απαράδεκτη είναι και η στάση της εργοδοσίας η οποία δεν αναζήτησε τον εργαζόμενο που ήταν σε βάρδια, δεν πήγε στα κρατητήρια για τον επισκεφτεί, δεν τηλεφώνησε στον ίδιο ή στην οικογένειά του, δεν βρέθηκε στα Δικαστήρια για να τον στηρίξει.

»Το νέο κρούσμα αυταρχισμού και άσκησης ωμής βίας σε βάρος εργαζόμενου την ώρα που πήγε να βγάλει το μεροκάματό του είναι απαράδεκτο και δεν θα μείνει αναπάντητο! Το συγκεκριμένο συμβάν επιβεβαιώνει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας και ο αυταρχισμός πάνε “χέρι – χέρι” για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

»Δεν θα τους περάσει! Δεν θα ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές! Οι συνάδελφοι διανομείς εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, σε καύσωνες και παγετώνες, σκοτώνονται στους δρόμους για ένα μεροκάματο. Δεν είναι εγκληματίες! Τον υπέρμετρο ζήλο τους να τον δείξουν αλλού και όχι σε εργαζόμενους που παλεύουν για να βγάλουν το ψωμί τους!

»Κυβέρνηση, υπουργείο και λιμενικές αρχές είναι υπόλογοι. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και να αποσύρουν εδώ και τώρα τις κατηγορίες που φόρτωσαν στον εργαζόμενο μόνο και μόνο επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη βία σε βάρος του.

Η εργοδοσία έχει την υποχρέωση να καλύψει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση προέκυψε για τον συνάδελφο από το συμβάν που έλαβε χώρα εν ώρα εργασίας (πρόστιμα, δικαστικά έξοδα κλπ.). Ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει το εισόδημά του για όσο διάστημα δεν θα μπορεί να εργαστεί».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χαλκίδας

Για απείθια, εξύβριση και αντίσταση κάνει λόγο την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, αναφέροντας πως προέβη στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα, προέβησαν χθες το απόγευμα της Πέμπτης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Οι συλλήψεις έγιναν στη χερσαία ζώνη στο λιμάνι της Χαλκίδας, για απείθεια και εξύβριση αντίστοιχα.

Κατά τη διαδικασία βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης, ο 24χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, ο οποίος κινούνταν εντός πεζόδρομου μεταξύ διερχόμενων πεζών πολιτών, παρεμπόδισε το έργο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προέβη σε εξύβριση, απείθεια και αντίσταση.

Στη συνέχεια, ο 25χρονος, που βρισκόταν στο σημείο, προέβη επίσης σε εξύβριση κατά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024