Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Guardian: Φωτογραφία από την φωτιά στην Εύβοια στο άλμπουμ για τα 50 χρόνια της Ευρώπης

Guardian: Φωτογραφία από την φωτιά στην Εύβοια στο άλμπουμ για τα 50 χρόνια της Ευρώπης

Στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021 συγκαταλέγεται το κλικ του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, που αποτυπώνει την κραυγή μια ηλικιωμένης, της κυρίας Παναγιώτας που έβλεπε τη φωτιά να σαρώνει την Εύβοια, επέλεξε ο Guardian σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα γεγονότα που καθόρισαν την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια.

Η εικόνα τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2021, στις Γούβες στην καταστροφική φωτιά της Εύβοιας και αποτυπώνει τον πόνο που έζησαν οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό.

«Δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν στον Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 47,1 βαθμοί Κελσίου», αναφέρει ο Guardian.

«Είκοσι πέντε χώρες έστειλαν πυροσβέστες και μέσα, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, και πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί αναφέρθηκαν στις πυρκαγιές, για άλλη μια φορά, ως δείγμα των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη», πρόσθεσε.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης έγινε εξώφυλλο σε μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως, όπως στο περιοδικό Time.

«Είναι στιγμές που την αφήνεις την κάμερα»

«Ήταν οι συγκυρίες, νομίζω, που έφεραν την εικόνα στο επίκεντρο της συζήτησης και της απόγνωσης γύρωα πό τις φωτιές. Η κουβέντα για την κλιματική αλλαγή, αλλά και οι φωτιές που ξέσπασαν σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και αλλού στον κόσμο αποτέλεσαν τις συγκυρίες για να προβληθεί πολύ η φωτογραφία», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στο in.

«Έπεσα πάνω στην εκκένωση του σπιτιού. Η κυρία Παναγιώτα δεν έβρισκε τον άντρα της, βρισκόταν κάπου μες στο σπίτι τους. Όλος ο κόσμος είχε μαζευτεί εκεί γύρω, το χωριό είχε λάβει εντολή άμεσης εκκένωσης. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, έχοντας ζαλιστεί. Τους επισκέφθηκα ξανά τις επόμενες ημέρες. Είναι, ευτυχώς, όλοι καλά. Το σπίτι της κυρίας Παναγιώτας δεν κάηκε. Δεν θυμόταν τίποτα για την φωτογραφία, όπως ήταν φυσικό» είχε περιγράψει ο φωτογράφος.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024