Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Πάπας έκανε bullying - Η ιστορία από τα παιδικά του χρόνια και η... Άννα Μανιάνι

Όταν ο Πάπας έκανε bullying – Η ιστορία από τα παιδικά του χρόνια και η… Άννα Μανιάνι

Κι όμως, ο Πάπας Φραγκίσκος εξομολογήθηκε ότι υπέπεσε στο ατόπημα του εκφοβισμού συμμαθητή του, όταν ήταν παιδί - Τι είπε για τις πλαστικές επεμβάσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδοκίμασε την κουλτούρα χλευασμού του σωματότυπου, η οποία παρατηρείται συχνά ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, με τον Ποντίφικα να ομολογεί ότι και ο ίδιος, όταν ήταν μικρό αγόρι στην Αργεντινή, είχε υποπέσει σε αυτή την πρακτική.

Ο Φραγκίσκος είχε συζήτηση μέσω διαδικτύου με φοιτητές πανεπιστημίου στην Ασία, όταν μια γυναίκα από την Ινδία του είπε πώς, όταν ήταν έφηβη, ένιωθε ντροπή και υποδεέστερη από τους συμμαθητές της, λόγω του σωματικού της βάρους και του σχήματος του σώματος, και βίωνε εκφοβισμό.

«Ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός, το σημαντικό είναι να ζείτε σε αρμονία, σε αρμονία με τη ψυχή σας. Κάθε άντρας, κάθε γυναίκα έχει τη δική του ομορφιά και πρέπει πραγματικά να μάθουμε πώς να την αναγνωρίζουμε», τόνισε ο Πάπας απαντώντας στην γυναίκα.

«Η πλαστική χειρουργική δεν εξυπηρετεί τίποτα, γιατί η ομορφιά που δίνει θα εξασθενίσει εν τέλει»

Η γυναίκα μίλησε επίσης και για τις πιέσεις που ασκούνται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τότε ο Πάπας Φραγκίσκος αφηγήθηκε μια προσωπική του ιστορία από τα παιδικά του χρόνια.

Όταν ο Πάπας έκανε bullying…

«Θυμάμαι έναν φίλο μου που ήταν λίγο χοντρός και τον κοροϊδεύαμε, τολμώ να πω ότι τον εκφοβίζαμε, κάποτε τον σπρώξαμε και έπεσε κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος, αφήνοντας έκπληκτο το ακροατήιο.

«Όταν γύρισα σπίτι, ο πατέρας μου το έμαθε αυτό και με πήγε στο σπίτι αυτού του συμμαθητή μου για να ζητήσω συγγνώμη», προσέθεσε ο Ποντίφικας.

Ο 86χρονος προκαθήμενος της Ρωμαικαθολικής Εκκλησίας είπε ότι ξανασυνδέθηκε με τον φίλο του χρόνια μετά και έμαθε ότι εκείνος είχε γίνει ευαγγελικός πάστορας. Ο άνδρας αυτός πέθανε πρόσφατα.

Στη συζήτησή του με τους φοιτητές, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στην πλαστική χειρουργική.

«Η πλαστική χειρουργική δεν εξυπηρετεί τίποτα, γιατί η ομορφιά που δίνει θα εξασθενίσει εν τέλει», είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας μια γνωστή φράση της Ιταλίδας ηθοποιού, Άννας Μανιάνι, που είχε πει: «Παρακαλώ μην κάνετε ρετούς στις ρυτίδες μου. Μου πήρε τόσο καιρό για να τις κερδίσω».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024