Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Στενή του συνεργάτης αποκαλύπτει τις τελευταίες του μέρες στον Λευκό Οίκο

Ντόναλντ Τραμπ: Στενή του συνεργάτης αποκαλύπτει τις τελευταίες του μέρες στον Λευκό Οίκο

Ο περίγυρος του Τραμπ έμοιαζε σχεδόν σαν μια εγκληματική οργάνωση όπου η πίστη ήταν υπεράνω όλων, αποκαλύπτει στο βιβλίο της πρώην βοηθός του.

Στο νέο της βιβλίο «Enough», η πρώην βοηθός του Λευκού Οίκου Κάσιντι Χάτσινσον περιγράφει τις τελευταίες ημέρες του Ντόναλντ Τραμπ ως ακόμη πιο χαοτικές και εκτός πλαισίου νομιμότητας από ό,τι είχε αποκαλύψει προηγουμένως στη συγκλονιστική τηλεοπτική κατάθεσή της το περασμένο καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιγράφεται στο βιβλίο ως ένας άνθρωπος είχε απρόβλεπτα ξεσπάσματα και είχε τρελές απαιτήσεις. Ο προσωπάρχης Μαρκ Μίντοους φαίνεται να διέρρεε απόρρητα έγγραφα σε φιλικά προς τη δεξιά μέσα ενημέρωσης και καίει έγγραφα ενώ ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι παρενοχλούσε σεξουαλικά τη Χάτσινσον την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Στο βιβλίο αποτυπώνονται επίσης σημαντικές προσωπικότητες των Ρεπουμπλικανών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Kevin McCarthy, να δηλώνουν ξεκάθαρα στο παρασκήνιο αυτό που απέφυγαν να πουν στον αμερικανικό λαό: ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές και ο Τραμπ έχασε.

«Κας, αν καταφέρω να τελειώσω αυτή τη δουλειά και καταφέρω να κρατήσω (τον Τραμπ) μακριά από τη φυλακή, θα έχω κάνει καλή δουλειά», είπε ο Μέντοους στην Χάτσινσον τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με το CNN.

«Δεν θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι χάσαμε, Μαρκ. Αυτό είναι ντροπιαστικό»

Το βιβλίο της Χάτσινσον περιγράφει τη ραγδαία άνοδό της από ιδεαλίστρια ασκούμενη στο Καπιτώλιο στην αρχή της διακυβέρνησης Τραμπ στην αναντικατάστατη βοηθό του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου την τελευταία χρονιά του προέδρου.

Εγκληματική οργάνωση υπεράνω όλων

Η Χάτσινσον, η κατάθεση της οποίας ενώπιον της επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου παρείχε την πιο καταδικαστική εσωτερική περιγραφή των ενεργειών -και της έλλειψης ενεργειών- του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, περιγράφει την εσωτερική της πάλη για το τι συνέβη στο τέλος της διακυβέρνησης Τραμπ και πώς τελικά επέλεξε να βγει μπροστά και να καταθέσει πλήρως για όσα είδε στη Δυτική Πτέρυγα.

Θα έκαναν τα πάντα για να επανεκλεγεί ο Τραμπ

Ο περίγυρος του Τραμπ  έμοιαζε σχεδόν σαν μια εγκληματική οργάνωση όπου η πίστη ήταν υπεράνω όλων. Μετά από μια προεκλογική συγκέντρωση του 2020, ο Μέντοους τονίζει ότι θα «έκανε τα πάντα» για να επανεκλεγεί ο Τραμπ.

Μετά την εσωτερική, χωρίς μάσκες συγκέντρωση του Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα, στο αποκορύφωμα της πανδημίας της Covid, ο πρώην υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία Χέρμαν Κέιν, που βρισκόταν στη συγκέντρωση, προσβλήθηκε από τον ιό και πέθανε. «Σκοτώσαμε τον Χέρμαν Κέιν», είπε ο Μέντοους στη Χάτσινσον και ζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου της συζύγου του. Ο Μέντοους εμφανίζεται στο βιβλίο σαν διπρόσωπος. Εκπρόσωπος του πρώην προσωπάρχη διέψευσε πάντως τη μαρτυρία της Χάτσινσον σε μια δήλωση στο CNN.

Σημειώνεται ότι σε μια επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής μασκών τύπου N-95, η Χάτσινσον συμβούλεψε τον Τραμπ να βγάλει τη μάσκα του πριν έρθει αντιμέτωπος με τις κάμερες επειδή το μπρονζέρ του μακιγιάζ… λέρωνε τα λαστιχάκια. Σε μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση επισκέπτες στον Λευκό Οίκο που βρέθηκαν θετικοί στην Covid έγιναν δεκτοί, καθώς ο Τραμπ επέμενε να συναντηθεί μαζί τους.

Οι εκλογές

Η Χάτσινσον δεν άρχισε πραγματικά να αμφισβητεί τους προϊσταμένους της παρά μόνο μετά τις εκλογές.

Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ εκφράζει την ανησυχία του για το πόσο απρόβλεπτος είναι ο τότε πρόεδρος, σημειώνοντας ότι τη μια στιγμή «παραδέχεται ότι έχασε… Την άλλη κάνει στροφή 180 μοιρών».

Ο Μέντοους εμφανίζεται στο βιβλίο σαν διπρόσωπος

«Δεν θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι χάσαμε, Μαρκ. Αυτό είναι ντροπιαστικό. Κατάλαβέ το» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπάρχη του. Ακόμα και τότε, όταν ο Μέντοους διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στο θέμα αυτό, η Χάτσινσον «τα βάζει» με τον προσωπάρχη που έδωσε στον Τραμπ ψεύτικες ελπίδες, όχι με τον Τραμπ που απαίτησε να γίνουν πραγματικότητα οι αυταπάτες του.

Η Χάτσινσον περιγράφει επίσης έναν Λευκό Οίκο που τις τελευταίες εβδομάδες λειτουργούσε εκτός πλαισίου νόμου, με τον Μέντοους να καίει τακτικά έγγραφα στο τζάκι του γραφείου του. Αφού το γραφείο του προσωπάρχη άρχισε να καπνίζει πριν από μια συνάντηση, ο πρώην εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντέβιν Νούνες ρώτησε: «Πόσο συχνά καίει χαρτιά;»

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024